21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFete de 13 și 14 ani, obligate să se prostitueze

Fete de 13 și 14 ani, obligate să se prostitueze

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa și cei ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa, au efectuat, pe 20 iunie, trei percheziţii domiciliare, în județul Constanţa, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în trafic de minori şi proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai a.c., 6 persoane, din municipiul Constanța, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Astfel, membrii grupării ar fi recrutat, transportat și adăpostit, în scopul exploatării sexuale, pe artere rutiere din județul Constanța, două minore, de 13 și 14 ani, obţinând bani din practicarea prostituţiei de către acestea.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost găsite ambele minore exploatate sexual și au fost ridicate pentru cercetări 4.200 de lei, un autoturism, mijloace de comunicații și arme albe.

Ca urmare a administrării probatoriului, 4 dintre cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore și ulterior arestați preventiv, pentru 30 de zile, de instanța de judecată, iar față de ceilalți doi membri ai grupării a fost dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

La activități au participat și criminaliști din cadrul I.P.J. Constanța, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă