8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFata din Vaslui, violată de tatăl vitreg, internată într-un centru pentru copii...

Fata din Vaslui, violată de tatăl vitreg, internată într-un centru pentru copii abuzați

Fata de 13 ani din județul Vaslui, violată în repetate rânduri de tatăl vitreg, a fost internată într-un centru de primire în regim de urgenţă a copiilor abuzaţi, relatează Mediafax.

Aceeași măsură a fost luată și în cazul copilei de nouă ani, în prezența căreia ar fi avut loc agresiunile.

”Cele două minore au fost securizate şi vor fi incluse într-un program de reechilibrare emoţională, necesar pentru a depăşi momentul prin care au trecut. Deocamdată, fetele vor rămâne în centrul de primire în regim de urgenţă, urmând a se căuta rude suport în cadrul familiei extinse”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Citește și: Un bărbat din Vaslui și-a VIOLAT fiica, în vârstă de 13 ani, în nenumărate rânduri

Astfel, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanșat o anchetă în cazul fetei de 13 ani, iar ca o primă măsură s-a dispus internarea acesteia într-un centru de primire în regim de urgenţă a copiilor abuzat.

În funcţie de rezultatul anchetei, specialiştii Protecţiei Copilului Vaslui vor decide dacă cele două fete vor fi încredinţate spre asistenţă maternală sau vor rămâne într-un centru specializat al instituţiei.

Totodată, reprezentanţii DGASPC Vaslui vor lua legătura şi cu mama fetei de 13 ani, aflată la muncă în străinătate.

Potrivit reprezentaţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, bărbatul, în vârstă de 31 de ani, din localitatea Hălăreşti, ar fi constrâns-o pe fiica sa vitregă, de 13 ani, să întrețină relații sexuale cu el, profitând de faptul că mama acesteia este plecată la muncă în străinătate.

Copila i-ar fi spus mamei sale, în primăvara acestui an, despre abuzurile la care era supusă de către tatăl său vitreg, însă femeia a crezut atunci că fiica sa inventează, potrivit anchetatorilor.

Anchetatorii au mai stabilit că bărbatul ar fi întreţinut relații sexuale cu fata şi în prezenţa unei copile de nouă ani, sora soţiei sale, care dormea în aceeaşi cameră cu ei.

La sfârşitul săptămânii trecute, victima a sunat la numărul de urgenţă 112 şi l-a denunţat pe bărbat.

Poliţiştii l-au ridicat pe vasluian și au declanșat o anchetă în acest caz.

”În urma cercetărilor, s-a stabilit că cele afirmate de minora de 13 ani se confirmă. Victima a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Vaslui, unde s-a constatat că minora prezintă semnele specifice săvârşirii unei infracţiuni de viol”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Bărbatul a fost reținut, fiind apoi prezentat magistraţilor Judecătoriei Bârlad, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său, pentru viol.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în acest caz, declanșând o anchetă.

“În vederea identificării unor posibile încălcări de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Iaşi al instituţiei, a dispus efectuarea unei anchete. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice la finalizarea cercetărilor”, se arăta în comunicat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă