Proiect ciudat al PSD: românii nu vor mai putea cumpăra o a doua mașină mai devreme de doi ani

de Redacția Online , 01 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 18:48, 01 noiembrie 2017
Proiect ciudat al PSD: românii nu vor mai putea cumpăra o a doua mașină mai devreme de doi ani

Puterea vrea să interzică românilor să cumpere mai mult de o mașină second-hand la doi ani. Comercializarea autovehiculelor vechi de import va fi permisă doar firmelor, conform siteului Profit.ro

Autovehiculele second hand din străinătate vor fi comercializate doar de către firme, iar persoanele fizice nu vor putea cumpăra decât cel mult un singur astfel de automobil într-o perioadă de doi ani, prevede un proiect de lege întocmit de PSD.

Dacă ar fi adoptate, interdicțiile vor avea impact asupra dreptului de proprietate și a posibilității de a dispune de patrimoniul personal, iar măsurile ar fi mult mai dure decât reglementările prin care și Guvernul vrea să descurajeze, dar la nivel fiscal, prin taxe mai mari, persoanele care cumpără mai multe mașini vechi din străinătate și le vând în România fără să plătească impozit.

Potrivit informațiilor comunicate de ANAF, referitoare la comercializarea  autoturismelor rulate, în  2016, s-a constatat faptul că există persoane fizice neînregistrate fiscal, care au deținut în proprietate și au tranzacționat, fiecare, un număr ridicat de autoturisme (10-50 autoturisme). Astfel, în 2016, 1.152 de persoane fizice au operat un număr mai mare de 3 înmatriculări de autoturisme, iar 63 de persoane fizice dețineau în proprietate un număr de 50 autovehicule rulate.

Ca urmare a faptului că aceste persoane desfășoară o activitate economică, dar nu se autorizează potrivit legii, nu se înregistrează fiscal și nu declară veniturile realizate din desfășurarea activității, considerând că autoturismele vândute sunt din patrimoniul personal, pentru care nu se datorează impozit, se impune luarea unor măsuri care să prevină astfel de situații, argumentează Guvernul. 

Comentarii

 • Radio Șanț

  02 noiembrie 2017 16:08

  Astia care ne conndu cacum, PSD sau cum s-or numi, vor sa vada cat fe de repede poate sa iasa lumea in strada.

  raspunde comentariului
 • patrician sau plebeu

  02 noiembrie 2017 15:21

  Sunt curios ce parere are si domnul KJW sau opozitia......... despre inca o ineptie, marca PSD, sau pun botul la un troc?

  raspunde comentariului
 • patrician sau plebeu

  02 noiembrie 2017 15:20

  Sunt curios ce parare are si domnul KJW sau opozitia......... despre inca o ineptie, marca PSD, sau pun botul la un troc?

  raspunde comentariului
 • Mandpv

  02 noiembrie 2017 9:29

  La o prima lectura legea asta se refera doar la samsarii de masini, aia care au golit depozitele de rable din occident. Aduc sute de fiare vechi, le machiaza si le taie din kilometri, dupa care le revand. Ah, am uitat, nu platesc un leu impozit!

  raspunde comentariului
 • DrezinaTudose

  02 noiembrie 2017 0:44

  Cativa ani dupa 1989....cand puntea era inca subreda..... nu indraznea nici un porc bolshevik de al lui Iliescu sa zica ceva cand aduceam masini din Germania oricat de multe aveam, iar acum ne mai pune si cota ???

  raspunde comentariului
 • Cuviosul Microfonie

  02 noiembrie 2017 0:41

  Am o idee si mai tare, garantat sa nu functioneze, si sa produca dureri de cap. In primul rand, desfiintam prostia cu literele de la numerele de masini, si le inlocuim cu numere de 3 cifre. Daca n-ati prins un numar, asteptati pe o lista cu masina'n curte pana cand unul devine liber. Parintii vor putea lasa mostenire coppilor numerele lor de masini. Apoi introducem o schema simpla o zi circula masinile cu numar par divizibil cu 3, 5, 7 si 11, a doua zi masinile cu numar impar dar patrate perfecte a unor numere pare, a treia zi masini cu numere a caror cifre se termina in una din cifrele cuprinse intre a 27 si 37-a zecimala a lui Pi, a patra zi masinile verzi cu numere impare cu sot, a cincea zi masinile cu numere a caror suma modulo 4 este egala cu 6, a sasea zi masinile cu numele soferilor Ion nu Ioana sau Ioan, sau Nuta sau Nita iar a saptea zi doar masinile care merg la biserica. Restrictiile nu se vor aplica membrilor PSD, membrilor clanurilor mafiote inregistrate la Oficul de Clanuri Mafiote de pe langa Ministerul Culturii, cantatorilor de manele inregistrati si cu taxele la zi si handicapatilor care inca mai voteaza PSD.

  raspunde comentariului
  • Dan

   02 noiembrie 2017 16:01

   La fel si pentru telefoane. La fel si pentru IP-uri internet. Tare man! Cum e vremea la Phenian??

   raspunde comentariului
 • tornafratre

  01 noiembrie 2017 23:47

  aberatii marca psdeaua rosie.masura este anticonstitutionala.ce vor mai propune ?de cate ori ti-o tragi?după ce ca bubuie prostia in ei mai isi dau si importanta ca uite dle ce legi beton facem....nu mai bine interzici vanzarea de alcool in supermarket-uri?nu mai face omul ciroza si nu mai omoaravioleaza la betie.zic si eu.

  raspunde comentariului
 • node

  01 noiembrie 2017 19:42

  psd UL ESTE UN PARTID DE KA-KA-T UN FRUNTE SEFUL LOR

  raspunde comentariului
 • Gigel

  01 noiembrie 2017 19:22

  Aiureli PSD! Dai o lege in care sa intrii in conflict cu UE in loc să trimiți ANAF peste ei. Dar poate ca sunt chiar din tagma oameni aserviți puterii. În toata țara sunt mai puțini de 200 de asemenea jmekerasi su peste 10 masini tranzactionate pe an, probabil 1000 cu 5 masini pe. an. Ii iei pe top 30 la ANAF, ii intrebi de sănătate, ce venituri au, unde e domiciliul stabil etc, le tragi o amenda sau stai cu ochii pe ei si gata. Oricum un castig la o masina este de 3-400 Eur max zicem ca iei impozit 16 masinix16x400eurprofit pe masina=192000 Eur. Asta gaura naționala.HAHA. Ii scoți de la primul TIR de țigari confiscate. Dar ANAF are treaba serioasa cu babele cu pătrunjel si nasii de tren, nu are timp sa se ocupe de coruptie. Ar putea de exemplu sa umble prin orase la toate viloaiele si sa intrebe sursa de provenienta a banilor. O grămada de lucruri interesante ar iesi la iveala. Si nu vorbesc de case cu etaj de pana in 200 mp vorbesc de cele peste 500 mp.

  raspunde comentariului
 • cristi

  01 noiembrie 2017 18:57

  Intre cei cu 3 masini si cei cu 50 este o diferenta si restrictionarea celor care ar vrea inca o masina este absurda. Se pot face reguli care sa descurajeze cumpararea in exces de masini.

  raspunde comentariului
 • adi

  01 noiembrie 2017 18:53

  Ceausescu revival.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design