Expropieri pentru metroul de la Otopeni: Andrei Tinu, Mega Image, Orange sau Mc Donald’s vor primi bani în schimbul terenurilor pe care le dețin în zonă

de Razvan Pritulescu , 15 iulie 2017 - stire actualizata la ora 16:09, 15 iulie 2017
Expropieri pentru metroul de la Otopeni: Andrei Tinu, Mega Image, Orange sau Mc Donald’s vor primi bani în schimbul terenurilor pe care le dețin în zonă

Mai multe companii importante din România vor trebui să cedeze statului, prin expropriere, terenurile pe care le dețin în zona orașului Otopeni, unde autoritățile vor să construiască linia de metrou Gara de Nord – Otopeni.  

Firma Băneasa Investments, controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu, ar urma să fie despăgubită cu aproape 7,5 milioane lei pentru expropierea unor terenuri de la Băneasa ShoppingCenter, scrie Profit.ro.

World Trade Center va primi 716.000 lei pentru 272 metri pătraţi, Automobile Bavaria - 731.000 pentru 420 mp, Mc Donald's - 289.000 euro pentru 615 mp (împreună cu o altă firmă), Luxten - 30.000 lei pentru 27 mp.

Bani mai mulţi va primi Mega Image - 8,7 milioane lei pentru peste 3.500 mp.

Andrei Tinu va trebui să împartă 3 milioane lei cu încă două persoane fizice, RATB şi Orange, pentru un teren de 1.500 metri pătraţi.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor care se află pe traseul Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, etapa necesară pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului, sumele individuale estimate aferente despăgubirilor fiind în cuantum de 62,8 milioane lei.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design