8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialEXPLOZIE la Târgul Cărbuneşti. Două persoane GRAV rănite

EXPLOZIE la Târgul Cărbuneşti. Două persoane GRAV rănite

UPDATE. Cele două persoane din Târgu Cărbuneşti care au suferit arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului în explozia puternică urmată de incendiu produse în apartamentul în care locuiesc vor fi aduse cu un elicopter al Ministerului de Interne la Spitalul de Arşi din Capitală, informează Mediafax.

Subsecretarul de stat, Raed Arafat, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor va pleca spre Târgu Cărbuneşti pentru a le prelua şi a le aduce în Capitală pe cele două persoane rănite.

Două persoane, soţ şi soţie, din Târgu Cărbuneşti au fost grav rănite, în urma unei explozii puternice urmate de incendiu produse în apartamentul în care locuiesc, iar în urma deflagraţiei locatarii blocului au fost evacuaţi, mulţi dintre ei s-au intoxicat cu monoxid de carbon, informează Mediafax.

Cele două persoane care au suferit arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului vor fi aduse cu un elicopter al Ministerului de Interne la Spitalul de Arşi din Capitală.

Subsecretarul de stat, Raed Arafat, a declarat, marţi, că la solicitarea Ministerului Sănătăţii, un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor a plecat spre Târgu Cărbuneşti pentru a le prelua şi a le aduce în Capitală pe cele două persoane rănite la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Raed Arafat a spus că cele două persoane, soţ şi soţie, au suferit arsuri pe suprafeţe foarte mari în urma exploziei urmate de incendiu din apartamentul în care locuiesc.

Deflagraţia s-a produs în jurul orei 6.00, când locatarii blocului au fost treziţi de o explozie puternică, produsă într-un apartament de la etajul întâi al unui bloc cu patru etaje din Târgu Cărbuneşti.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri din Târgu Jiu, care au evacuat 26 de locatari, între care şase copii.

Multe dintre persoanele evacuate s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi au primit îngrijiri medicale de la cadrele medicale de pe ambulanţele ajunse la faţa locului, fără a fi necesară transportarea lor la spital.

În urma exploziei au fost grav răniţi proprietarii apartamentului – o femeie de 46 de ani şi soţul acesteia, de 48 de ani, care au suferit arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, fiind duşi la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti.

Potrivit directorului spitalului, Constantin Târziu, a fost solicitat un elicopter pentru a-i transporta pe cei doi soţi la un spital din Bucureşti, aparatul de zbor fiind aşteptat în cursul dimineţii.

Apartamentul în care a avut loc explozia a fost distrus, iar intervenţia pompierilor pentru stingerea focului a durat peste o oră, în acelaşi timp fiind afectat şi un alt apartament vecin.

Potrivit directorului spitalului la care au ajuns răniţii, cei doi le-au spus medicilor că de la aragazul din apartament ar fi sărit furtunul de la reţeaua de gaze, iar în momentul în care au încercat să aprindă un bec s-a produs explozia.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă