Evenimentul zilei: George Maior, Florian Coldea, Victor Ponta, Liviu Dragnea și Gabriel Oprea jucau tenis la o vilă a SRI. La zilele de naștere ale lui Florian Coldea ar fi participat politicieni, șefa DNA sau membri CSM

Fostul direct al SRI, George Maior, fostul său prim-adjunct, Florian Coldea, fostul prim-ministrul Victor Ponta, Gabriel Oprea, Vasile Dâncu și actualul lider al PSD Liviu Dragnea ar fi jucat tenis împreună și ar fi pus țara la cale, la o bază sportivă a armatei și la un sediu conspirativ SRI, acuză Evenimentul zilei.

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 10.03.2017 - 14:17

Fostul direct al SRI, George Maior, fostul său prim-adjunct, Florian Coldea, fostul prim-ministrul Victor Ponta, Gabriel Oprea, Vasile Dâncu și actualul lider al PSD Liviu Dragnea ar fi jucat tenis împreună și ar fi pus țara la cale, la o bază sportivă a armatei și la un sediu conspirativ SRI, acuză Evenimentul zilei.

Publicația scrie că partidele de tenis ar fi început în 2010. „Gravitau în jurul acestei adunări: Horia Georgescu, directorul Agenției Naționale de Integritate, Eugen Bejenariu, deputat PSD, și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Sebastian Ghiță”, scrie directorul EvZ, Dan Andronic.

Cele mai multe meciu de tenis ar fi fost organizate după formula: Lviu Dragnea/George Maior contra Victor Ponta/Florian Coldea, arată publicația. Gabriel Oprea ar fi jucat rar, iar Vasile Dîncu aproape deloc. Inițial, partidele ar fi avut loc la baza sportivă a lui Florin Pescariu și la Ștrandul Generalilor, fiind totuși preferat acesta din urmă, pentru că ar fi fost protejat informativ, menționează Evenimentul zilei.„Odată cu scandalul Microsoft, s-a evitat terenul de tenis de la Baza lui Pescariu. Locația preferată a lui Florian Coldea pentru partidele de tenis cu Victor Ponta și Liviu Dragnea s-a schimbat, cuplurile menționate fiind invitate la o vilă de pe Aleea Privighetorilor, denumită codificat T14. Ce era T14? O locație a SRI aflată în aproprierea Grădinii Zoologice, era locul în care se mutase Florian Coldea”, menționează publicația, care oferă mai multe detalii despre vila și cele două terenuri de tenis construite la adresa respectivă (aici)

Evenimentul zilei scrie că la această din urmă adresă ar fi fost văzută des și Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA. „Aici aveau loc discuțiile cele mai sensibile, după partidă având loc, de fiecare dată, o masă de refacere la care se așezau toți. Și puneau țara la cale. T14 era locația de întâlnire doar pentru cei foarte apropiați, fiind folosită și pentru întâlnirile cu diplomații americani invoați de Sebastian Ghiță”, afirmă Dan Andronic.

În plus, EvZ notează că, la zilele de naștere ale lui Florian Coldea din 2013 și 2014 ar fi participat George Maior, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Horia Georgescu, Vasile Blaga, Ilie Sârbu, Teodor Meleșcanu (din calitatea de director al SIE), Liviu Stanciu, Laura Codruța Kovesi, Alina Buca sau fostul membru CSM Oana Hăineală.

„Întrebarea care se pune este în ce măsură era normală o asemenea alăturare de ofițeri SRI, politicieni, judecători, procurori. După care urmează o alta, firească: cât știa Traian Băsescu din ce se discuta acolo. Greu de spus, pentru că la acel moment toți păreau oamenii lui Băsescu”, scrie Dan Andronic, cel care, la alegerile de anul trecut, a candidat pentru Parlament din partidul condus de fostul șef al statutului. 

Dragnea: Victor era cam supărăcios la tenis

Liderul PSD Liviu Dragnea a negat că ar fi jucat vreodată tenis cu Florian Coldea de la SRI. Totuși, acesta a admis că a jucat cu fostul premier Victor Ponta, despre care a susținut că nu știa să piardă. „Eu am jucat de multe ori tenis cu Victor Ponta şi cu alţi prieteni. Acum pot să spun, Victor era cam supărăcios la tenis. La final cam trebuia să-l lăsăm să câştige, pentru că se supăra rău”, a precizat Liviu Dragnea, joi, la România TV.

Horia Georgescu:”Am participat la unele evenimente private de tipul celor menționate”

Fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate, menționat printre participanții la partidele de tenis de la vila conspirativă a SRI, a recunoscut, pentru România liberă, că ar fi participat la unele evenimente. „Având în vedere că mai mulți reprezentanți din mass-media mi-au solicitat un punct de vedere privind articolul publicat azi în Evenimentul Zilei precizez următoarele: am participat la unele evenimente private de tipul celor menționate, fiind invitat. Nu doresc să comentez alte detalii referitoare la participanți", a declarat Horia Georgescu.Adrian Țuțuianu: 

Presedintele Comisiei de control al activității SRI din Parlament, Adrian Țuțuianu (PSD), a precizat că este posibil să analizeze marți, când este programată o ședință, ceea ce a scris Evenimentul zilei. Totuși, deputatul a precizat că i se „pare puțin exagerat" să investigheze „cine cu cine juca tenis". "Nu știu, mi se pare un pic exagerat să văd cine cu cine juca tenis. Dar vedem marți, la ora 2 avem ședință", a declarat, pentru Hotnews, Adrian Țuțuianu. 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...