Este oficial: vom avea rachete Patriot pe teritoriul României

de Iulia Iancu , 01 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 19:35, 01 noiembrie 2017
Este oficial: vom avea rachete Patriot pe teritoriul României

România a primit, din partea Guvernului SUA, scrisoarea de acceptare pentru achiziția de sisteme de rachete Patriot.  Acesta este primul din cele şapte sisteme ce vor fi achiziționate, în valoare de 3,9 miliarde de dolari, fără TVA.

Sistemul pentru care a fost primită scrisoarea de acceptare este estimat la 764,78 milioane de dolari fără TVA şi va fi contractat până la sfârşitul acestui an, după adoptarea de către Parlamentul României a proiectului de lege privind realizarea capabilităţii.

"Înzestrarea forţelor armate române cu sisteme moderne de rachete sol-aer cu bătaie mare, interoperabile cu sistemele de rachete sol-aer, cu sistemele de comandă, control, comunicaţii şi cu platformele multirol din dotarea proprie sau a altor state membre NATO constituie o necesitate esenţială, o cerinţă strategică ce trebuie satisfăcută în cel mai scurt timp posibil. România va utiliza sistemele Patriot pentru a-şi întări apărarea proprie şi pentru descurajarea ameninţărilor regionale", mai transmite ministerul Apărării.

Configuraţia 3+ care va fi achiziţionată de statul român este cea mai modernă variantă existentă pe piaţă în prezent, din punct de vedere al configuraţiei hardware şi software, al echipamentelor de sol şi rachetelor, arată sursa citată.

Comentarii

 • Konchita Wurst

  02 noiembrie 2017 3:55

  Adică cum de care parte a mesei? Important ecce să fie pe teritoriul statului. Altă întrebucere!

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  02 noiembrie 2017 3:41

  Ecce orificial.. Ministrul Aplecării Naționale ecce la masa VIP a clubului select așa cum i-a promis Konchita Wurst. Teoretic avem rachete iar practic avem kurcubeul franjurat, doar asta ecce diferența.

  raspunde comentariului
 • eugen raduca

  02 noiembrie 2017 0:36

  visul secular al lui stefan cel mare s-a realizat ...romania are sisteme de aparare moderne .ca la noi la nimeni .sigur vor crapa ungurii de ciuda ca ei n-au rachete .prostii in loc sa-si cumpere rachete si-au facut autostrazi..minte de *******...cum zicea marele fofor ministru de rezbel...sintem intr-un club select ....numele pare secret ca nu ni l-a spus...sper ca macar el sa-l stie...daca dragnea si cu fofor trec pragul hotiei in parlament sint mari vor fi alaturi de mircea si fane babanu......bravo romania.....

  raspunde comentariului
 • Costache Negru

  01 noiembrie 2017 23:25

  Vom avea rachetele astea ÎN DOTAREA României, nu doar pe teritoriul Romăniei.Cât despre această achiziție, trebuie spus că este absolut necesară pentru apărarea țării.Sistemele antiaeriene actuale, mai ales cele cu bătaie lungă,sunt subline dar lipsesc cu desăvârire

  raspunde comentariului
 • Eroul Bula

  01 noiembrie 2017 19:28

  Nu ne luminezi si pe noi despre configuratia 3 ? Asta daca nu cer prea mult ....

  raspunde comentariului
  • ion

   01 noiembrie 2017 21:24

   Articolul nu e scris de un expert militar.3,e cea mai modernă.Acum ce mai vrei,date tehnice?Față de alte panarame de articole e la obiect.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design