14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialEpiscopul Hușilor a făcut o plângere pentru defăimare, la DIICOT, după înregistrarea...

Episcopul Hușilor a făcut o plângere pentru defăimare, la DIICOT, după înregistrarea în care ar apărea alături de un bărbat în ipostaze intime. Sesizarea este plimbată de la o instituție la alta

Episcopul Huşilor, Corneliu Onilă, a făcut plângere la DIICOT în legătură cu înregistrarea în care ar apărea în ipostaze intime alături de un bărbat. Sesizarea episcopului este trimisă de la o unitate de parchet la alta, în condiţiile în care procurorii nu au decis cui aparţine competenţa soluţionării acesteia, informează News.ro.

Cazul episcopului Huşilor, Corneliu Onilă, privind înregistrarea compromiţătoare în care acesta ar apărea în ipostaze intime alături de un alt bărbat, a ajuns în atenţia organelor de cercetare penală, după ce şeful preoţilor vasluieni a depus o plângere la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). 

Cu toate acestea, reprezentanţii instituţiei susţin că plângerea nu este de competenţa procurorilor de crimă organizată, motiv pentru care a fost direcţionată către o altă unitate de parchet.

„Conform dispoziţiilor procedurale, plângerea greşit îndreptată se înaintează organului competent în funcţie de obiectul plângerii, respectiv infracţiunile care au fost sesizate. Cu privire la infracţiunile din plângere, nu vă pot oferi informaţii”, a declarat şeful Biroului Vaslui al DIICOT, Irina Perjoiu, pentru News.ro.


Citește și:  Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, despre cazul episcopului de Huşi, care apare într-un film în care doi bărbaţi întreţin relaţii intime: Am vizionat înregistrarea și sunt lucruri urâte. Reacția Patriarhiei: Cercetările disciplinare nu pot fi făcute în posturi

Vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Marian Timofte, a declarat, după vizionarea înregistrării cu care a fost şantajat Episcopul Huşilor, că pe aceasta sunt ”lucruri urâte, în contradicţie totală cu morala creştină”. Episcopul Huşilor va fi caterisit, dacă imaginile sunt reale.


În consecinţă, plângerea făcută de Corneliu Onilă (Bârlădeanu), pentru defăimare şi răspândire de materiale pornografice, a fost trimisă spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi.

„Plângerea a fost înregistrată la unitatea noastră de Parchet, dar a fost trimisă administrativ către unitatea competentă”, a precizat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, Antonela Pălie.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au precizat că plângerea episcopului Huşilor nu a ajuns la această unitate.

„Plângerea nu a ajuns până în această după-amiază (n.r. – marţi) la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Legea permite Direcţiei Naţionale Anticorupţie să facă cercetări într-o astfel de cauză dacă aceasta este conexă cu infracţiunea pe care o cercetează”, susţine prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu.

Oficialii Episcopiei Huşilor au refuzat, la rândul lor, să facă vreo referire la plângerea depusă la DIICOT de către Corneliu Onilă.

„O astfel de plângere nu ţine de activităţile Centrului Eparhial Huşi”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, Cosmin Gubernat.

Imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat publicaţiei înregistrările. Vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei Marian Timofte a declarat luni, după ce a vizionat filmul în care ar apărea epsicopul Huşilor Corneliu Bârlădeanu, că una dintre cele două persoane care apare în înregistrare pare a fi Bârlădeanu, spunând însă că pentru veridicitate ar trebui făcută o expertiză. El a precizat că discuţiile din înregistrare nu sunt inteligibile, dar vocea pare a fi a episcopului Bârlădeanu.

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă