21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialElicopterul israelian care a aterizat de urgenţă în Argeş în urma unei...

Elicopterul israelian care a aterizat de urgenţă în Argeş în urma unei defecţiuni a decolat

Elicopterul militar israelian care a aterizat de urgenţă, marţi dimineaţă, în localitatea argeşeană Vulpeşti a decolat la aproximativ douăsprezece ore de la producerea incidentului, după ce a fost înlocuită o piesă defectă de la motorul aparatului, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse locale, elicopterul a plecat, în jurul orei 20.00, spre Baza Aeriană de la Boboc, din judeţul Buzău.

Odată cu aparatul de zbor au decolat şi elicopterul israeelian care a adus o piesă nouă pentru înlocuirea celei defecte, dar şi aparatul de zbor al MApN al cărui echipaj a acordat asistenţă militarilor israelieni pe durata operaţiunii.

Două elicoptere au aterizat de urgenţă, marţi dimineaţă, în jurul orei 8.00, în satul Vulpeşti, comuna Buzoieşti, localitate situată în sudul judeţului Argeş.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, colonel Ion Popa, declara că marţi dimineaţă a fost primit de către jandarmi un apel de urgenţă din partea unor localnici din satul Vulpeşti, aceştia spunând că au văzut două elicoptere care au aterizat pe un câmp din apropiere.

“Am fost informaţi de către centrul de comandă al acestor elicoptere că nu sunt probleme deosebite şi ne-au transmis că nu au nevoie de ajutorul nostru. Nu pot să precizez de ce provenienţă sunt cele două aparate de zbor care au aterizat pe câmp. În consecinţă, nu am trimis forţe de intervenţie la faţa locului”, declara şeful ISU Argeş.

Ulterior, Ministerul Apărării a informat că cele două aparate de zbor sunt elicoptere israeliene de transport tip CH-53, care au participat la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 şi care se aflau în zbor de repatriere.

Potrivit MApN, ehipajele celor două elicopere au solicitat autorităţilor române să aterizeze în regim de urgenţă, pentru o escală tehnică, în zona localităţii Vulpeşti.

Conform unor surse oficiale locale, ar fi existat probleme la motorul unuia dintre cele două elicoptere, iar la bordul acestui aparat s-au aprins lumini de avertizare, pilotul fiind obligat, conform procedurilor, să aterizeze de urgenţă.

În jurul orei 12.00 a decolat elicopterul care nu avea probleme tehnice, iar aparatul care avea o defecţiune la motor a rămas la faţa locului, unde a ajuns, pentru a ajuta echipajul, şi un elicopter al Ministerului Apărării.

În jurul orei 16.00, la locul incidentului a ajuns un alt aparat de zbor, care a adus din Israel o piesă necesară elicopterului la care s-a produs defecţiunea.

Un elicopter israelian de tip CH 53 care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 s-a prăbuşit, în 26 iulie, în zona Fundata – Zărneşti. Toţi cei şapte militari aflaţi la bord, şase israelieni şi unul român, au decedat în urma accidentului aerian.

Exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 s-a desfăşurat în perioada 18-29 iulie la aerodromul Boboc şi a avut ca scop antrenarea pentru misiuni de căutare, salvare şi evacuare medicală.

Forţele Aeriene israeliene (IAF) îşi vor spori exerciţiile de antrenament România, în pofida prăbuşirii unui elicopter săptămâna trecută, deoarece trebuie îmbunătăţită abilitatea piloţilor israelieni de a zbura în zone muntoase, relata Jerusalem Post, în ediţia electronică de luni.

Israelul şi România au început antrenamentele comune în 2006, când ministrul israelian al Apărării de atunci, Shaul Mofaz, a semnat un acord pe cinci ani cu omologul său român, care a permis IAF să mobilizeze aparate de zbor şi militari pentru a se antrena.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă