9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialElicopterele americane au învins furtuna pentru a ajunge în România. Exercițiul de...

Elicopterele americane au învins furtuna pentru a ajunge în România. Exercițiul de luptă din Dobrogea se amână o zi pentru verificări tehnice

Exercițiul elicopterelor americane Black Hawk, care urmau să simuleze o operațiune de asalt pe teritoriul Dobrogei, se amână o zi, urmând a se desfășura miercuri.

Ministerul român al Apărării a anunțat că exercițiul se amână 24 de ore “din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile de pe traseu”.

Surse militare au precizat, pentru România Liberă, că elicopterele Black Hawk au străbătut o furtună pe traseul dintre Grecia și România, ceea ce impune derularea, în baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, a unor lucrări specifice de mentenanță, înainte de a putea executa exercițiul în condiții de siguranță.

La exercițiul de la Kogălniceanu, care se va derula miercuri, vor lua parte, probabil, cinci elicoptere Black Hawk (nu opt, cum se anunțase inițial) care vor executa un antrenament pentru manevre de încărcare și pentru operațiuni de asalt.


Citește și: Militarii români și americani fac antrenamente de asalt în Dobrogea cu faimoasele elicoptere Black Hawk

UH-60 Black Hawk sunt definite ca elicoptere de transport tactic, folosite de militarii americani în mai multe teatre de luptă internaționale. În total, US Army trimit în Europa, în anul 2017, 38 de elicoptere Black Hawk, 24 de elicoptere Apache și 12 elicoptere Chinook.


Elicopterele de tipul UH-60 Black Hawk aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA și sosesc pe traseul Salonic (Grecia) – Mihail Kogălniceanu.

Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă