13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDuminică, la protestul din Piața Victoriei, demonstranții vor afișa un drapel gigantic...

Duminică, la protestul din Piața Victoriei, demonstranții vor afișa un drapel gigantic al UE, format din raze de lumină

La mitingul care se va desfășura duminică în Piața Victoriei, demonstranții vor realiza imaginea unui drapel gigantic al Uniunii Europene.

“Operațiunea Steagul UE + Revoluția Luminii” va folosi lanterne și foi de hârtie de culoare albastră, pe care fiecare manifestant este invitat să le aibă la el în piață. Imaginea drapelului va începe să fie afișată duminică la ora 21.

Ideea este anunțată miercuri pe Facebook de grupul Corupția Ucide.

“Duminica aceasta, creăm împreună cel mai mare steag al Uniunii Europene. Călin Popescu Tăriceanu, șeful Senatului, a spus într-un mod indirect că ar fi mai bine să ieșim din UE. Teodor Meleșcanu face întâlniri pe ascuns cu Ambasadorul Rusiei. Nu știm exact ce direcție își doresc ei pentru România, dar noi, cei care o sa ieșim duminică în Piața Victoriei, dorim să transmitem un mesaj clar pentru Europa. Continuăm în același stil pașnic și creativ care ne-a făcut remarcați peste hotare! Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine! România NU este divizată, România este unită!”, subliniază anunțul de pe Facebook.

Amintim că, la data de 12 februarie, în cea de-a 13-a zi de proteste, demonstranții din Piața Victoriei au afișat un drapel tricolor gigantic, în culorile României.


Citește și: #REZISTĂM, în a 13-a zi. 70.000 de persoane au lansat „Operațiunea Tricolorul”, în Piața Victoriei. Alte 30.000 au protestat în marile orașe. Românii din Paris, Dublin și Berlin, solidari cu protestatarii din țară
Continuăm protestele în același stil pașnic și creativ care ne-a făcut remarcați peste hotare! Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine! România NU este divizată, România este unită! Duminica această, creăm împreună cel mai mare TRICOLOR UMAN! Tot ceea ce trebuie să faceți este să veniți cu sursa de culoare: roșu, galben sau albastru + o lanternă. În ajutorul vostru vom veni cu foi de aceleași culori pe care la oră 21:00 ni le vom ridica deasupra capului și vom lumina cerul în culorile tricolorului. 

Protestele din centrul Capitalei, care au fost urmate de acțiuni similare în celelalte mari orașe ale României, au început la data de 31 ianuarie 2017, imediat după ce Cabinetul Grindeanu a emis, seara, faimoasa OUG 13.

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă