Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Duma de Stat a Rusiei, alarmată de decizia privind limba română în Republica Moldova

Duma de Stat a Rusiei este îngrijorată de decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova privind înlocuirea termenului de „limba moldovenească” cu „limba română”. Conform declaraţiilor ...

Share

Cristina Mogîldea 0 comentarii

06.12.2013 - 12:36

Duma de Stat a Rusiei este îngrijorată de decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova privind înlocuirea termenului de „limba moldovenească” cu „limba română”. Conform declaraţiilor preşedintelui Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri externe din Rusia, Alexei Puşcov, acest pas reprezintă un eşec în contextul relaţiilor cu Transnistria.

Citeşte şi: Republica Moldova, oficial, de azi, al doilea stat românesc

„Înainte-în trecut! Moldova a adoptat limba română ca limbă de stat contrar prevederilor propriei Constituţii. Încă un pas spre detaşarea completă de Transnistria”- a scris Puşkov, joi, pe contul său de Twitter.

Citeşte şi: Băsescu despre decizia R. Moldova privind limba oficială: Este cel mai important eveniment din ultimii ani

Curtea Constituţională, în componenţa căreia se află şase magistraţi cu cetăţenie română, a hotarât că limba de stat a Republicii Moldova se va numi română. La baza acestei decizii a stat concluzia conform căreia textul Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, în care limba de stat poartă denumirea de „română” prevalează asupra Constituţiei, unde aceasta apare sub termenul de „moldovenească”, transmite RIA Novosti.

Citeşte şi: Ponta, despre declararea limbii române ca limbă oficială în R.Moldova: Este o decizie simbolică

Citește totul despre:

Comentarii

loading...