10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Dragnea: Întâlnirea Comisiei de anchetă privind alegerile cu procurorul general Lazăr...

VIDEO. Dragnea: Întâlnirea Comisiei de anchetă privind alegerile cu procurorul general Lazăr trebuie să aibă loc doar la Parlament. Pleșoianu: Nu am așteptări nici de la Lazăr nici de la Kovesi

UPDATE 13,30: Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, membru al Comisiei parlamentare de anchetă, a susținut marți, la postul Antena 3, că el nu poate avea așteptări pozitive nici de la Augustin Lazăr, nici de la Laura Codruța Kovesi.

"Nu e mare lucru de comentat. Eu am aștept măsuri ferme din partea ministrului Justiției, pentru că în ceea ce îl privește pe dl Lazăr, eu i-am și adresat o scrisoare prin care îi explicam cu legea în față că, pur și simplu, nu are niciun argument legal pentru a nu pune la dispoziție copia dosarului. Toate referirile pe care le face domnia sa la normele de procedură nu se face dintr-un motiv foarte simplu: dosarul este clasat. N-am niciun fel de așteptare pozitivă de la dl Lazăr, cum nu am nici de la dna Kovesi”, a spus Pleșoianu.


Orice întâlnire a Comisiei de anchetă privind prezidențialele din 2009 cu șefii de instituții ar trebui să aibă loc doar la Parlament, indiferent care sunt aceste instituții, a opinat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Unul dintre oficialii cu care trebuie să se întâlnească membrii Comisiei este procurorul general Augustin Lazăr. Comisia parlamentară anunțase luni că va avea întâlniri cu procurorul general al României, cu ministrul Justiției și cu șefii din CSM.

"Eu cred că au suficiente date. Am auzit despre această intenție, eu sper, ca parlamentar, că acea întâlnire, dacă va avea loc, nu va avea loc decât în Palatul Parlamentului. Eu nu cred că cineva poate să medieze între Parlament și șeful unei alte instituții în afară de Curtea Constituțională, și aia se face instituțional și procedural. Eu, dacă aș fi membru în comisia respectivă, aș dori să fac acea întâlnire la Parlament, acolo unde se desfășoară lucrările comisiei. Parlamentul este cea mai legitimă instituție din țară. Dacă aș fi membru al comisiei. (…) Dacă vorbiți de întâlniri secrete, înseamnă că ne aflăm într-o situație foarte gravă", a spus președintele Camerei Deputaților.

MJ a informat luni că ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general Augustin Lazăr au stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială de anchetă a prezidențialelor din 2009.

Întâlnirea a fost programată după ce Parchetul General a refuzat să trimită Comisiei parlamentare o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv că "activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară, obiectul acestora fiind diferit", astfel încât cele două anchete nu pot interfera, după cum se preciza într-un comunicat de presă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă