Dragnea „periază“ legea defăimării

de Romulus Georgescu , 15 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:50, 15 februarie 2016
Dragnea „periază“ legea defăimării

La două ore după ce ambasadorul SUA la București a criticat legea defăimării, Liviu Dragnea, inițiatorul proiectului, a anunțat că va opera modificări renunțând la definiția defăimării, dar și la sancțiuni.

Ambasadorul Hans Klemm, a criticat, ieri, legea defăimării iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea, precizând că „protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase”. „Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare”, a explicat ambasadorul SUA.

La scurt timp,  Liviu Dragnea a anunțat că va depune amendamente la propria lege, prin care vor fi operate o serie de modificări. Astfel, Liviu Dragnea a explicat că, în acest moment, legea nu mai prevede un cuantum maxim al amenzilor. „O să scoatem complet articolul, ca să nu mai existe nici un fel de confuzie, pentru a nu se mai denatura sensul iniţial al acestei legi”, a spus Dragnea, la sediul PSD.

Liderul PSD a promis că legea nu va mai conține nici un fel de amenzi. „Este în actuala legis-lație din România această prevedere. Puteți ataca ordonanța 137, pe care n-am inițiat-o, puteți ataca ideea de discriminare. Încă o dată vă spun, astăzi, prin amendamentele pe care le voi depune, noile amendamente, o să scot și această trimitere la lege, ca să nu mai existe confuzie”, a adăugat liderul PSD.

Dragnea a ținut să precizeze că va depune un amendament prin care se va elimina definiția defăimării din lege. „Astăzi voi scoate din lege și definiția defăimării. Deja au fost scoase anexele, astăzi o să eliminăm complet articolul, definiția nu va fi înlocuită cu nimic”, a conchis Liviu Dragnea.

Legea defăimării, iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea, a stârnit un val de proteste în rândul societăţii civile şi în mediul online. PNL a anunţat că va ataca la CCR actul normativ dacă este adoptat. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, săptămâna trecută, urmând ca discuţiile să fie reluate în aceste zile.   

Comentarii

 • escobar

  16 februarie 2016 9:36

  "qintesenta" PROSTIEI consta in CONSECVENTA.....numai "prostul" o "tine pe a lui" cum se spune si in popor....in loc sa renunte la "legea defaimarii",Dragnea o "tine pe a lui","pana la capat"....Dragnea a mai "recunoscut" ca si in privinta "legii darii in plata" a fost "manipulat"="indus in eroare"....deci un sef de partid care le "IMPUNE PARLAMENTARILOR" din psdcoalitie sa voteze intr-un fel sau altul o lege,recunoaste ca a fost "PROST" in cazul "legii darii in plata" si a IMPUS UN VOT INVERS DECAT CEL CORECTacum si in opinia lui....reamintesc ca legea a fost REINTOARSA in parlament de catre presedinte,dar foarte bine putea ramane cum au VOTAT-O,ADICA PROST....sa ne intoarcem la legea "defaimarii",care amintesc ca pe TACUTE a fost VOTATA IN SENAT inca din OCTOMBRIE 2015RECOMANDATA si de fostul min.al justitiei Cazanciuc....in 13-14 OCTOMBRIE 2015,i-am ATENTIONAT in principal pe o serie de parlamentari LIBERARIdar nu numai-prin email,asupra "pericolelor pt. democratie" a legii Dragnea,aflat in acea perioada in "pprecampania electorala" de castigare a sefiei PSD si de inlaturare a "opozantilor=fideli ponta" din conducerea psd.....la radio in acea perioada se anunta "iminenta" intrare pe piata a unei noi aplicatii pe "telefoanele smart si internet" prin care i se permitea ORICUI sa posteze un comentariu despre ORICINE cu DOUA CONDITII1"reclamantul-postacul" sa poata fi IDENTIFICAT-nr. de telefon si 2 "cel reclamat=defaimat" sa fie ANUNTAT IN PREALABI L printr-un SMS.....si asa "manipulat" Dragneain a carui subconstiient "Facabook" era dusmanul de moarte dupa pierderea alegerilor presedintiale de ponta a "percutat precum un fiu de militzian",adica AMENZI CAT ARCUL DE TRIUMF si angajare totala pt. "trecerea acestei legi" convenabila TUTUROR parlamentarilor PENALI sau NEDOVEDITI INCA !!!!!...."pumnu-n guracu drag si cu voie bunain traditia strabuna=securisto comunista"!!!!!

  raspunde comentariului
 • hi hi ho

  16 februarie 2016 9:35

  Oare PSD nu vede cum a scazut in sondaje datorita lui Ponta si Dragnea. Dragnea crede ca pune biciu pe noi cum face cu magarii din teleorman. S-ar putea sa-si ia o copita in bot de la pesedistii lui.

  raspunde comentariului
 • Micul legionar

  16 februarie 2016 4:03

  Cat tupeu poate avea infractorul Dragnea de a intrat in atentia americanilor.

  raspunde comentariului
 • viorel

  16 februarie 2016 0:10

  DRAGNEA,***** MA_TII DE EXCROC. SUNT ACEA MUSTEATA SE ASCUNDE MARELE PENAL SI HOT A TARII

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design