Doliu naţional în România

de Rl online , 18 aprilie 2010
Doliu naţional în România

Ziua de duminică a fost stabilită de Guvern drept zi de doliu naţional, în memoria victimelor accidentului aviatic de la Smolensk, informează NewsIn.

Drapelul naţional a fost coborât în bernă începând de la ora 0.00 în instituţiile admninistraţiei centrale şi locale, dar şi la sediile partidelor, instituţiilor de învăţământ şi misiunilor diplomatice ale României.

Televiziunea Română şi Radioul Public şi-au adaptat programele în funcţie de momentul solemn care are loc în Polonia. Consiliul Naţional al Audiovizualului a recomandat posturilor de radio şi televiziune private să acorde o atenţie deosebită modului în care vor realiza şi difuza emisiunile dedicate funeraliilor fostului preşedinte plonez, Lech Kaczynski, şi ale celorlalte victime ale tragediei de la Smolensk. Recomandarea are ca bază atât reglementările legale în vigoare, dar "mai ales legăturile istorice de prietenie şi solidaritate dintre poporul român şi cel polonez", potrivit preşedintelui CNA, Răsvan Popescu.

De asemenea, în biserici, la finalul liturghiei, preoţii vor ţine slujbe în memoria victimelor accidentului aviatic.

Şi echipele care vor juca duminică în Liga I la fotbal vor păstra un moment de reculegere înaintea partidelor, în memoria celor decedaţi în catastrofa aviatică de la Smolensk.

Preşedintele polonez, soţia sa şi alte 94 de personalităţi ale vieţii politice, militare şi religioase a Poloniei şi-au pierdut viaţa la 10 aprilie într-un accident de avion petrecut la Smolensk, în Rusia. Delegaţia poloneză se ducea la Katyn să comemoreze victimele masacrului din 1940, când peste 22.000 de ofiţeri polonezi luaţi prizonieri au fost executaţi de poliţia politică a lui Stalin.

La Cracovia au loc duminică funeralii naţionale pentru preşedintele polonez Lech Kaczynski şi soţia sa. La acest eveniment participă şi preşedintele Traian Băsescu.

Comentarii

  • OVIDIU

    01 noiembrie 2015 14:48

    cautatil pe dumnezeu si inainte de necazuri indrumati-va copii de a merge si ase ruga ,mergeti la sf.liturghie si cautati-l pe DUMNEZEU pentru acest dezasstru sunt vinovati parintii bate DUMNEZEU nerinduiala sa se faca rinduiala

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design