Doi foști miniștri de Interne și doi ofițeri de Securitate au fost trimiși în judecată pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu

de Mihai Diac , 01 august 2016 - stire actualizata la ora 16:06, 01 august 2016
Gheorghe Ursu

Fostul ministru de Interne George Homoștean și fostul șef al Departamentui Securității Statului Tudor Postelnicu, ulterior ministru de Interne, au fost trimiși în judecată pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu, a anunțat, luni dimineață, procurorul militar, colonelul Marian Lazăr.

Cei doi foști demnitari sunt acuzați de complicitate la săvârșirea de infracțiuni contra umanității.

De asemenea, maiorul în rezervă Marin Pîrvulescu și colonelul în rezervă Vasile Hodiș sunt și ei trimiși în judecată, în același dosar.

Ultimii doi au fost ofițeri în Direcția Cercetări Penale a Securității comuniste.

Gheorghe Ursu a fost arestat în anul 1985 și a murit în arestul Miliției Capitalei, în urma bătăilor primite. Până în prezent, în același dosar au fost condamnate trei persoane, una dintre acestea fiind Marian Clită, deținut de drept comun, fost coleg de celulă cu Gheorghe Ursu.

Comentarii

 • Stoian Gheorghe

  01 august 2016 13:26

  Bine ! Numai sa nu pateasca ca ceilalti Oprescu, Mazare, Sova, Ponta, etc., etc, cei din "cauza" clubul Colectiv, adica...NIMIC !

  raspunde comentariului
 • constantin

  01 august 2016 13:08

  Sistemul si slujitorii sai, vremurile , etc Criminalii fostului sistem socialist sant astazi printre cei mai bogati ,,oameni de afaceri '' , politicieni de frunte ,slujitori ,,onesti'' ai justitiei , etc . Asta vrea poporul , asta are ! Sa mai iesi in strada cu pieptul gol , sa aperi frontierele atunci cand ti se cere ? Pentru cine ? pentru ce ? Istoria noastra ne-a dat suficiente lectii , mai ales dupa al doilea razboi mondial cand cei care au luptat pt reintregirea patriei au ajuns in inchisori murind in mizerie si dispret ! Sfarsitul tragic al tinerilor din decembrie 89 si tot ceea ce a urmat dupa , te duc la aceleasi intrebari - pentru cine , pentru ce ?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design