Directorul editorial al ziarului România Liberă, Sabin Orcan, discută alături de invitații săi Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori, și redactorul-șef RL, Răzvan Chiruță, despre mafia alimentelor contrafăcute. Studiul de caz asupra căruia s-a oprit șeful APC este specialitatea "brânza bulgărească", comercializată de firma Josi, un produs care, potrivit șefului APC, conține ingrediente periculoase pentru sănătatea consumatorilor.
Directorul DSVSA București, Ovidiu Zvorișteanu, a intervenit telefonic, afirmând că acest caz este în atenția autorităților de câteva luni, iar instituția pe care o conduce a luat măsurile necesare pentru a descuraja aceste practici.
"Acest produs se numește după fiecare producător în parte. Este un produs vegetal. În controalele noastre am descoperit că se inducea ideea de brânză de vacă, acolo s-au impus sancțiunile necesare. Domnul Stanciu a sesizat această instituție și cred că va primi, azi, și un răspuns. Produsul despre care discutați este salubru, problema este că se induce că acest produs ar avea ingrediente de proveniență animală. Noi verificăm calitatea produselor din punct de vedere microbiologic", a declarat președintele Direcției Sanitar Veterinare București, Ovidiu Zvorişteanu.
"Firma Josi nu produce nimic. Ia niște prafuri, le amestecă cu apă și vând acest amestec sub numele de brânză. Este o păcăleală pentru consumatorul român. Nu este un produs testat. Părerea mea este că aceste produse ar trebui retrase de pe raft", a declarat jurnalistul Sabin Orcan.
Știre în curs de actualizare.