10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDiplomatul Deam Thompson, la final de mandat: România este un important aliat...

Diplomatul Deam Thompson, la final de mandat: România este un important aliat pentru SUA. Îmi va fi un dor teribil și apreciez oportunitatea de a servi aici

Diplomatul american Dean Thompson a declarat, joi, la finalul unei întrevederi cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, că România este un aliat important pentru Statele Unite, informează Agerpres.

„Vreau doar să zic <<mulțumesc>> prietenilor pe care mi i-am făcut aici, colegilor. (…) Este un parteneriat puternic și minunat. România este un important aliat pentru SUA. Îmi va fi un dor teribil și apreciez oportunitatea de a servi aici. Au fost trei ani minunați. Vă mulțumesc tuturor! Am fost foarte norocos să călătoresc prin toată țara, din Deltă, la munte, în Transilvania. O să-mi lipsească. Voi reveni în România, sper, într-o bună zi", a spus Thompson, cu ocazia încheierii mandatului.


Citește și:  Ambasadorul american Hans Klemm: Ne menținem încrederea în munca Laurei Codruța Kovesi

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a afrmat, joi, că oficialii americani își mențin încrederea în munca procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.


Totodată, el a transmis autorităților din România un mesaj: „Să își mențină direcția" și  mărturisit că îi vor lipsi sarmalele, mămăliga și mai cozonacul.

Potrivit ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, discuțiile cu președintele Camerei, Liviu Dragnea, au vizat în special Parteneriatul strategic dintre cele două țări.

„Am petrecut un timp foarte constructiv, în care am discutat despre Parteneriatul strategic dintre Statele Unite și România, despre ceea ce avem de făcut în continuare împreună cu Guvernul României, Parlamentul, pentru a întări acest parteneriat. L-am asigurat pe președinte că sunt gata să lucrez împreună cu premierul Tudose și cu noul Guvern. A fost o oră fructuoasă, dar și tristă pentru că dl Thompson va pleca din România mâine", a mai spus diplomatul american.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă