14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDIICOT: Bazele de date ale CEC Bank nu au fost afectate de...

DIICOT: Bazele de date ale CEC Bank nu au fost afectate de hackeri

Bazele de date ale CEC Bank nu au fost afectate, precizează sâmbătă Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), după ce în presă au apărut informaţii că un hacker ar fi pătruns în sistemul informatic al băncii. 

"Ca urmare a informaţiilor apărute astăzi în mass media cu privire la un hacker israelian care ar fi reuşit să pătrundă în sistemul informatic al CEC Bank, obţinând informaţii secrete despre conturi, facem următoarele precizări: bazele de date cu clienţi şi financiare ale CEC Bank nu au fost afectate şi cu atât mai puţin compromise prin activitatea infracţională a persoanelor, care, de altfel, fuseseră trimise în judecată prin rechizitoriul din data de 3 iulie 2015", se arată într-un comunicat al DIICOT. 

Anul acesta, pe 9 mai, inculpaţii au fost condamnaţi, în primă instanţă, la pedepse de 11 ani închisoare cu executare, 9 ani închisoare cu executare şi respectiv 1 an şi 3 luni închisoare cu suspendare. 

DIICOT consideră că retransmiterea cu caracter de noutate a unei informaţii care are o vechime mai mare de un an poate fi de natură de a induce confuzie în rândul opiniei publice şi cere rectificarea ştirii. 

Potrivit DIICOT, pe 3 iulie 2015, pentru a evita emoţiile ce puteau fi create în rândul clienţilor CEC Bank, ca urmare a prezentării "eronate" a modului de săvârşire a infracţiunii în presă, comunicase în ce a constat activitatea infracţională şi măsurile legale luate pentru tragerea la răspundere penală a inculpaţilor.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă