8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDifuzorii de presă protestează împotriva dărâmării chioșcurilor în Sectorul 4 din Capitală

Difuzorii de presă protestează împotriva dărâmării chioșcurilor în Sectorul 4 din Capitală

Patronatul Difuzorilor de Presă (PDP), prin Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR), protestează împotriva acțiunilor recente ale primarului de Sectorul 4, Daniel Băluță, de a desființa chioșcurile care vând presă.

„Fără puncte de vânzare de presă amplasate pe domeniul public, așa cum se întâmplă peste tot în lumea civilizată, va fi restrâns dreptul constituțional la informare, iar presa scrisă din România își va înceta existența, exact în anul Centenarului Marii Uniri!”, atrage atenția PDP, într-un comunicat de presă.

În alte sectoare ale Capitalei, dar și în alte localități din România în care există chioșcuri de presă amplasate pe domeniul public, s-au găsit și aplicat soluții eficiente privind autorizarea punctelor de vânzare. Cele mai recente exemple: unitățile administrativ-teritoriale Iași, Deva, Târgoviște, Moreni și Pucioasa, mai arată PDP.

Difuzorii de presă deplâng „restrângerea dreptului constituțional la informare” și cer autorităților promovarea unui proiect de lege care să licențieze societățile comerciale care difuzează presa scrisă, astfel încât public larg să aibă acces la produsele lor, iar cei care lucrează în domeniu să nu ajungă șomeri prin decizii precum cea de la Sectorul 4. În acest sens, PDP va și depune un astfel de proiect la Guvern.

În întreaga țară, sunt aproximativ 3.000 de puncte de vânzare a publicațiilor. 

Descarcă apelul lansat de Patronatul Difuzorilor de Presă, atașat articolului. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă