14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Deputatul Nicolae Păun, reţinut de DNA

UPDATE. Deputatul Nicolae Păun, reţinut de DNA

UPDATE: Deputatul Nicolae Păun, reţinut de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, va fi prezentat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă. 
“Luând cunoştinţă de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaţilor, la data de 24 februarie 2016, a cererii (…) de încuviinţare a reţinerii şi a arestării preventive, procurorii (…) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 25 februarie 2016, a inculpatului Păun Nicolae, deputat (…). La data de 25 februarie 2016, inculpatul Păun Nicolae urmează a fi prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al DNA transmis Agerpres. 

=========

Deputatul Nicolae Păun a fost reţinut joi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este de acuzat de mai multe infracţiuni, transmite AgerpresEl va fi prezentat vineri magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu propunere de arestare preventivă. 

“Luând cunoştinţă de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaţilor, la data de 24 februarie, a cererii (…) de încuviinţare a reţinerii şi a arestării preventive, procurorii (…) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 25 februarie, a inculpatului Păun Nicolae, deputat (…). La data de 26 februarie, inculpatul Păun Nicolae urmează a fi prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al DNA. 

Citeşte şi: Deputații au dat verde cererii DNA pentru arestarea lui Nicolae 

Nicolae Păun este cercetat pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălarea banilor, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă şi influenţarea declaraţiilor, toate infracţiunile fiind săvârşite în formă continuată. 

Plenul Camerei a admis miercuri cererea DNA pentru încuviinţarea arestării lui Nicolae Păun, după ce săptămâna trecută a încuviinţat o altă cerere a procurorilor pentru reţinerea deputatului. 

 

 

 

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă