15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDeputatul Mircea Toader a castigat daune morale de 50.000 lei pentru ca...

Deputatul Mircea Toader a castigat daune morale de 50.000 lei pentru ca a fost hartuit de Securitate

Curtea de Apel Galati a hotarat ca statul roman sa plateasca daune morale in valoare de 50.000 de lei deputatului PDL Mircea Toader pentru hartuirea la care a fost supus de catre fosta Securitate, transmite NewsIn.

Curtea de Apel Galati a pronuntat o sentinta definitiva si irevocabila in procesul intentat statului roman de catre sotii Mircea si Domnica Toader. Actualul deputat PDL, care a pretins daune morale pentru hartuirea la care a fost supus de catre Securitate in timpul regimului comunist, a obtinut suma de 50.000 de lei, un sfert din cat ceruse la instanta de fond.

"Noi am cerut doua miliarde de lei vechi, iar Judecatoria Galati a dat un miliard. Tribunalul Galati a redus suma la 500 de milioane, iar Curtea de Apel Galati a respins si recursul nostru, si recursul statului si am ramas cu 500 de milioane (lei vechi – n.r). (…) Am inteles ca trebuie sa ma duc la Finante cu hotararea definitiva, Finantele o trimit la Bucuresti si pe urma intra intr-un cont pe numele sotului, ca (actiunea, n.r.) e pe numele lui", a declarat, luni, avocatul Domnica Toader, sotia deputatului PDL Mircea Toader.

Potrivit aceleiasi surse, banii obtinuti in urma procesului deschis in 2004 vor fi donati in scopuri caritabile. "Ii dau la bisericuta care se construieste pe Faleza Dunarii, Sf. Casian si Gherman. Mai am o fetita pe care o ingrijesc de 12 ani, ei ii dau. Si le mai dau si copiilor care sunt cu probleme", a spus Domnica Toader.

Mircea Toader a fost filat si anchetat de fosta Securitate timp de trei ani, in perioada 1986-1988, cand ocupa functia de director al Centrului de Perfectionare a Personalului Navigant din Galati. Anchetarea sa de care organele de securitate a fost aprobata de fostul senator PRM Carol Dina, pe atunci prim-secretar PCR al judetului. Mircea Toader figureaza cu numele conspirativ "Tutu" in dosarul sau de urmarit. Dupa ce si-a studiat dosarul, democrat-liberalul a declarat ca a fost turnat la Securitate de doi colegi, "doi comandanti de nava", carora le facea confesiuni. El a marturisit ca, in timpul anchetei, apartamentul sau a fost perchezitionat si a fost impanzit cu microfoane, fapt descoperit abia atunci cand sotii Toader si-au vandut locuinta.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă