9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost reclamat la Parchetul General de...

VIDEO. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost reclamat la Parchetul General de către Asociația 21 decembrie 1989, în dosarul Mineriadei

Membrii Asociației 21 decembrie 1989 au solicitat Parchetului General punerea sub acuzare a "deputatului mitralieră" Cătălin Rădulescu, în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, se arată într-un comunicat de presă remis redacției RL.

În urmă  audierii mai multor martori din Piteşti, inclusiv ofiţeri de poliţie,  Rădulescu  a fost identificat în calitatea să de organizator din partea FSN Argeş, al  deplasărilor de forţe politice şi paramilitare care au participat la  Bucureşti  la represiunea din acele zile asupra manifestanţilor  din Piaţă Universităţii  –  represiune ordonată de Ion Iliescu şi complicii săi din conducerea centrală a Frontului Salvării Naţionale, din Serviciul Român de Informaţii şi din fosta  securitate a municipiului Bucureşti reorganizată că serviciu secret al  Ministerului de Interne (UM 0215). 

"Asociaţia 21 Decembrie 1989 nu este  surprinsă de starea depresivă a celor care au organizat represiunea criminală  atunci când, în sfârşit, procurorii ajung să-i cheme pentru a răspunde în faţă  legii şi aşteaptă că un asemenea pericol public să fie tratat corespunzător de  Parchet potrivit faptelor, declaraţiilor şi ameninţărilor lor teroriste,  pentru  care în alte cazuri s-a dispus arestarea preventivă şi ridicarea armelor şi  muniţiei", mai precizează sursa citată.

Rădulescu a respins acuzațiile aduse, calificându-le drept "nebunii".

"La o nebunie cu ce să te raportezi. Dacă sunt nebuni la cap, ce să le faci? Eram deputat pe vremea aia, au intrat minerii peste noi și au ocupat Parlamentul. Eram președintele FSN-ului, în 1990. Minerii n-au venit decât din Valea Jiului. Au intrat cu topoarele peste noi. Nu știu cine ce a spus, niște idioți. Nu există așa ceva, sunt nebunii la cap. Minerii au venit, chemați nu știu de cine, ne-am trezit cu ei în Parlament și asta a fost tot. Eu, în momentul ăla, eram cu Petre Roman, nu mai eram cu Iliescu, am plecat din FSN și am mers cu Petre Roman. Acum se arestează politicieni pentru opiniile politice?! În primul rând a fost bătaie de joc, e vorba de o armă de vânătoare, o nebunie la cap, e frumos că jurnaliștii mai pică în plase dina stea, dar nu e frumos să faci așa, e normal, e elegant. Pot să spun absolut ce vreau eu, importantă este realitată. Interviul se terminase.

Nu este nicio armă de la Revoluție. Am vrut să fac mișto de acei jurnaliști, se terminase interviul. Mi-am bătut joc de cei doi jurnaliști. Am dreptul să fac ce declarații politice vreau eu. Eu am arme de vânătoare, dar pentru că au insistat am spus ce am vrut eu să spun ca să mă lase în pace. Poliția a verificat. Pur și simplu mi-am bătut joc și o să-mi bat joc de ei în continuare. Este o armă cumpărată în 1989 de la stat. Poliția a dat și un comunicat", a declarat Cristian Rădulescu, în direct la Digi24.

Președintele Asociației 21 decembrie 1989, Teodor Mătieș, a declarat, în direct la același post de televiziune, că deputatul PSD minte și încurcă evenimentele istorice.

"În urmă cu o lună am făcut o mică investigație și am aflat mai multe informații legate de Cristian Rădulescu.El vorbește de anul 1991, noi de perioada 13 – 15 iunie 1990. Minte permanent. Spune că în 1991 era cu Petre Roman, însă, la 1990 erau toți împreună, toți criminalii", a declarat președinte Asociației. 

Deputatul PSD de Argeş a intrat în atenția publicului după ce a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: „De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Totodată, el a mai menționat că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou:„Eu arma cu care am tras în timpul Revoluției am păstrat-o. Niciodată nu am vrut să o dau. O țin acasă ca și armă de panoplie, AKM-ul acela cu care am tras. Am certificat de colecționar. Nu se folosește. O țin pentru când, dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să tranforme cineva statul pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma și să trag.”. Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

Marți, poliţia s-a autosesizat după declarația deputatului PSD de Argeș. Ofiţerii din Argeş vor face verificări şi ar putea ca la sfârşitul anchetei să-i ceară demnitarului să renunţe la toate armele de foc pe care le deţine.

Cristian Rădulescu a afirmat, marți, că în urma interviului pentru publicația Adevărul, a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală.

 

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă