11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDefecțiune la bordul avionului București - Bruxelles. Pasagerii au fost debarcați

Defecțiune la bordul avionului București – Bruxelles. Pasagerii au fost debarcați

UPDATE 18,00: Compania TAROM a oferit câteva explicații tehnice, ca răspuns la solicitarea Rl, despre problema înregistrată la aeronava care urma să decoleze spre Bruxelles.

Iată precizările Companiei TAROM:

"Cursa Ro 371 (Boeing 737-700) OTP-BRU – ora de decolare 07:20 a inregistrat o intarziere de 02:30. Intarzierea s-a datorat cedarii, in timpul procedurii de pornire a motorului #2, a starterului de pornire. In conformitate cu prevederile Aircraft Maintenance Manual, propriu acestui tip de aeronava, s-a procedat la inlocuirea starterului cedat si s-au efectuat probele tehnice aferente . De aici , intarzierea respectiva. Mentionam ca aeronava s-a intors din cursa anterioara fara nicio problema. Pasagerii au fost asistati la sol conform reglementarilor internationale in vigoare. Regretam disconfortul creat pasagerilor insa ne dorim, mai inainte de toate, sa le oferim calatorii sigure".

UPDATE 14,30: Cursa TAROM RO 371, care trebuia să aterizeze la Bruxelles la ora 9,10, a aterizat cu o întârziere de peste două ore. Deci o călătorie care trebuia să dureze mai puțin de două ore a durat, luni dimineață, mai mult de patru ore.

Dovada acestei situații reiese dintr-un grafic disponibil pe Internet  (vezi foto). Conform acestui grafic, avionul a aterizat la ora 11,57.

Întârzierea foarte mare este mai ales în dezavantajul pasagerilor care urmau să se îmbarce, la Bruxelles, într-un alt avion, și care au fost în pericol să piardă această legătură. De exemplu, în avionul care a întârziat mai bine de două ore a călătorit și o familie care avea rezervare, imediat după aceea, la o cursă aeriană de la Bruxelles spre America de Nord.

Compania TAROM, căreia i-am solicitat, luni, un punct de vedere asupra acestei situații, ne-a transmis următorul răspuns:

"Am primit solicitarea dumneavoastra, si am cerut lamuriri si precizari directiei tehnice. In momentul in care vom primi aceste informatii de la directia tehnica, vom formula un raspuns oficial din partea companiei. Va multumim pentru interesul acordat, O zi buna".

O aeronavă a companiei TAROM, care urma să decoleze, luni dimineață, de la București spre Bruxelles, a avut o problemă tehnică.

Informația a fost oferită de unul dintre pasagerii din avion, Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării, în prezent europarlamentar.

"Eram in avionul de Bruxelles, care trebuia sa plece la 7:20. Ne-au debarcat, avionul are o defecțiune. Nu știm când plecam!?", a scris Ioan Mircea Pașcu pe Facebook, în jurul orei 7. El a specificat că este vorba de un avion al companiei TAROM.

Europarlamentarul nu precizează dacă în avionul de Bruxelles se află și alte persoane oficiale.

Pe site-ul Aeroportului Henri Coandă apare cursa RO 371 a TAROM, despre care se precizează că a decolat la ora 7,20 și că a aterizat la Bruxelles la ora 11,06. Aeroportul nu indică vreo întârziere la această cursă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă