6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDecizie judecătorească: Ginerele lui Ceauşescu execută silit Parchetul General

Decizie judecătorească: Ginerele lui Ceauşescu execută silit Parchetul General

Ginerele fostului dictator Nicolae Ceauşescu va executa silit Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform deciziei de încuviinţare a Judecătoriei Sectorului 5, relatează EVZ.ro .

Astfel, soţul Zoei Ceauşescu, Mircea Oprean, a obţinut restituirea unor bunuri care i-au fost confiscate de procurori în 1990: un ceas pe care l-a primit cadou de la Nicolae Ceauşescu, un palton, câteva costume, dar şi alte bunuri de uz personal, precum tricouri, şosete, batiste.

Multe dintre bunuri nu mai există în custodia Parchetului General, pentru că au fost vândute în anii ’90, la Universal-Consignaţia, prin dispoziţia procurorului de caz. Printre lucrurile vândute, erau şi o geantă Gucci şi o haină de blană aprţinând Zoei Ceauşescu, estimate fiecare la 1700 lei.

Ginerele fostului dictator a declarat, pentru EVZ, că încă aşteaptă documentele de la instanţă, pentru a putea pune în aplicare executarea silită. “Este vorba despre bunurile care ne-au fost sechestrate atunci când am fost arestaţi, în 1990. Nu le-au restituit niciodată”, a declarat Oprean.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă