9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce este mai bun Bastroe decat canalele romanesti?

De ce este mai bun Bastroe decat canalele romanesti?

Conducerea Directiei pentru relatii economice externe si eurointegrare din cadrul Administratiei regionale Odesa (sudul Ucrainei) si-a prezentat argumentele in favoarea avantajelor care le-ar prezenta canalul de mare adancime Dunare-Marea Neagra (asa cum numesc ucrainenii canalului Bastroe) fata de arterele navigabile romanesti pe Dunare, in cadrul Comisiei Balcanice – Marea Neagra a Conferintei Regiunilor Periferice Maritime (CRPM), relateaza portalul local Reporter, citat de Agerpres.

Anuntul a fost facut de sefa respectivei directii, Galina Bezikovici, intr-o conferinta de presa sustinuta duminica la Odesa, cu privire la rezultatele recentei reuniuni a Comisiei Balcanice-Marea Neagra a CRPM.

Reprezentanta autoritatilor regionale din Odesa a afirmat ca a reusit sa ofere raspunsuri satisfacatoare la toate intrebarile legate de activitatea pe canalul Bastroe. Ea a mai spus ca nici la aceasta sedinta a Comisiei Balcanice-Marea Neagra nu s-au putut evita "comentariile incorecte din partea Romaniei, pe care aceasta le face la toate reuniunile europene".

"Vreau sa subliniez inca o data faptul ca artera noastra de mare adancime pe Dunare nu aduce niciun fel de prejudiciu ecosistemului din zona, dimpotriva, canalul reprezentand el insusi o entitate naturala", a specificat sefa Directiei pentru relatii economice externe si eurointegrare din cadrul Administratiei regionale Odesa.

Ea a mai spus ca partea ucraineana a adus la cunostinta membrilor Comisiei Balcanice-Marea Neagra toate avantajele pe care le presupune utilizarea canalului Bastroe in fata canalelor romanesti, mentionand totodata ca acest lucru a putut fi posibil gratie desfasurarii reuniunii acestei comisii la Odesa.

Reuniunea Comisiei Balcanice-Marea Neagra, care a reunit circa 70 de participanti din 30 de state, intre care si Romania, s-a desfasurat in zilele de 12 si 13 iunie la Odesa, in absenta directorului CRPM, Claudio Martini.

Presedintele Consiliului regional Odesa, Nikolai Serdiuk, a mentionat ca toate chestiunile abordate la reuniunea acestei comisii au o importanta semnificiativa atat pentru Odesa, cat si pentru regiune pe ansamblu. Pe agenda forumului au figurat teme precum situatia din regiunea Balcanica si a Marii Negre, impactul crizei economice globale asupra regiunii, remedierea situatiei legate de schimbarile climatice in zona, functionarea retelei de transport european etc.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă