Data de 27 martie, când Basarabia s-a unit cu România, a fost proclamată zi de sărbătoare națională

de Mihai Diac , 27 martie 2017 - stire actualizata la ora 15:57, 27 martie 2017
Foto: Arhivă

Data de 27 martie, când Basarabia s-a unit, în anul 1918, cu România, a fost declarată zi de sărbătoare națională, prin decizie a președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului a promulgat, luni, o lege în acest sens, a informat Administrația Prezidențială.

"Sfatul Țării de la Chișinău a hotărât, pe 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Unirii, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureș și Crișana au decis, la rândul lor, Unirea cu țara, evenimentul de constituire a statului român modern al cărui centenar îl vom sărbători anul viitor. În același timp, România rămâne pe deplin angajată în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă, conform Strategiei Naționale de Apărare a Țării, un obiectiv național de politică externă, acesta fiind asumat formal inclusiv în Declarația privind instituirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova din anul 2010", precizează comunicatul Palatului Cotroceni.

Administrația Prezidențială arată că "integrarea europeană este singurul drum care poate oferi un viitor prosper cetățenilor Republicii Moldova".


Citește și: Scrisoare din Republica Moldova, despre Unirea Basarabiei cu România: Nu vom uita ziua înălțătoare de 27 martie 1918. Poate dă Dumnezeu și vom fi iarăși uniți

O eventuală unire a Republicii Moldova cu România le-ar aduce locuitorilor din stânga Prutului mai multe avantaje: "Tineretul se va întoarce acasă. Țara va fi reîntregită și păzită. Vom fi și noi o țară europeană, cu o viață ca în Europa, nu ca în Siberia rusească. Vom fi acasă și vom da un viitor tinerei generații.


 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design