18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Dan Diaconescu, condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare:...

UPDATE. Dan Diaconescu, condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare: Mi-au închis televiziunile și partidul, acum urma să mă închidă și pe mine

UPDATE: Dan Diaconescu a urcat în mașina Poliției și se îndreaptă către Arestul Poliției Capitalei.

”Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum urma să mă închidă și pe mine”, a declarat Diaconescu, înainte de a urca în mașina Poliției.

Citește și: Ce declarații a făcut Dan Diaconescu, înainte de a merge în Arestul Poliției

UPDATE: Polițiștii au ajuns acasă la Dan Diaconescu.

UPDATE: Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, au decis, miercuri, magistrații Curții de Apel București.

——–

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor lua, miercuri, o decizie definitivă, în cazul lui Dan Diaconescu, care este acuzat de şantajarea mai multor persoane printre care şi a primarului comunei arădene Zărand.

Acest dosar a fost judecat și în data de 20 februarie, când magistrații au decis amânarea deciziei definitive până pe patru martie.

Citește și: UPDATE. Sentința definitivă în dosarul de șantaj al lui Dan Diaconescu, AMÂNATĂ

Procurorii anticorupţie au cerut majorarea pedepselor date de Judecătoria Sectorului 1 în acest caz, maximul prevăzut de lege pentru această infracţiune fiind de şapte ani.

Judecătoria Sectorului 1, care a judecat fondul dosarului, l-a condamnat pe Diaconescu, pe 18 decembrie 2013, la trei ani de închisoare cu executare. Din această pedeapsă ar urma să se scadă zilele în care acesta a fost în arest preventiv, respectiv perioada 22-25 iunie 2010.

În acelaşi dosar, Dorel Petru Pârv a primit tot trei ani de închisoare cu executare, iar Mitruş Ghezea a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.   DNA a cerut majorarea pedepselor dispuse la fondul dosarului, pe motiv că „sentinţa este netemeinică sub aspectul cuantumului pedepselor aplicate prin reţinerea de circumstanţe atenuante în favoarea inculpaţilor".

 „Solicităm instanţei de control judiciar admiterea apelului, desfiinţarea în parte a sentinţei apelate, iar în rejudecare majorarea pedepselor aplicate inculpaţilor", arată DNA.   

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă