0.2 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăSpecialIohannis a pierdut, definitiv, casa din Sibiu. Contestația depusă de avocații președintelui...

Iohannis a pierdut, definitiv, casa din Sibiu. Contestația depusă de avocații președintelui a fost respinsă de magistrații Curții de Apel Pitești

UPDATE 15.50: Președintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv una dintre casele sale, cea din Sibiu. Contestația depusă de avocații lui Klaus Iohannis a fost respinsă de magistrații Curții de Apel Pitești.

„Respinge contestația în anulare. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta și 1.700 lei către intimații Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluța Ancuța”, se arată în încheie-rea de ședință a Curții de Apel Pitești.


Magistrații Curții de Apel Pitești s-au pronunțat în dosarul privind casa familiei Iohannis din Sibiu, casă pierdută în urma procesului de la Curtea de Apel Brașov. Dacă contestația va fi respinsă, președintele va pierde imobilul și va fi nevoit să restituie statului român banii încasați din chirie.

În urma cu o săptămână, magistrații Curții de Apel Pitești a judecat procesul privind imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu, numărul 29, din Sibiu. Atunci, magistrații au amânat pronunțarea pentru data de 22 februarie.

 Imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29 a aparținut soților Maria și Eliseu Ghenea. Cei doi au murit în anii ’70, iar casa a devenit proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea. Aceasta a decedat și, neavând urmași, casa a intrat în proprietatea statului.

În 1997, imobilul a fost cumpărat de chiriași. Doi ani mai târziu, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea lui Ioan Baștea, fiul lui Nicolae Baștea, acesta pretinzând că este nepot al soților Ghenea. Imobilul a ajuns astfel în proprietatea familiei lui Ioan Baștea care l-a vândut soților Iohannis.

Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș a lui Nicolae Baștea.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a decis anularea contractului de vânzare-cumpărare autentificat de notarul Radu Gabriel Bucșa, încheiat între pârâții Ioan Baștea – decedat, moștenitor fiind Baștea Rodica, în calitate de vânzător, și Carmen Georgeta Johannis și Klaus Werner Johannis, în calitate de cumpărători, precum și radierea din Cartea Funciară a Sibiului a dreptului de proprietate al soților Iohannis asupra imobilului din strada Nicolae Bălcescu nr. 29.

Anterior, Tribunalul Brașov constatase că imobilul fusese obținut în baza unui certificat de moștenitor emis către Ioan Baștea de notarul Radu Gabriel Bucșa în baza unor acte false.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă