11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCurtea de Apel a decis să reducă pedepsele celor implicaţi în șantajarea...

Curtea de Apel a decis să reducă pedepsele celor implicaţi în șantajarea lui Mircea Băsescu de către familia lui Bercea Mondial

UPDATE 16.15: Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să reducă pedepsele în dosarul de şantaj în care este implicat Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte şi actual lider al PMP. Astfel, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a primit 9 ani, 3 luni şi 20 de zile de închisoare, sora acestuia, Izaura Constantin, are 2 ani şi 5 luni, şi pe soţul ei, Marius Constantin,  3 ani şi 10 zile de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti ar urma să dea, joi, sentința definitivă în procesul în care mai mulţi membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sunt acuzaţi că l-au şantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului șef al statului.

Pronunţarea în acest dosar a fost amânată până acum de două ori.

Curtea de Apel Bucureşti stabilise la data de 23 ianuarie că va da sentința pe 9 februarie,dar decizia a fost amânată mai întâi pentru 23 februarie, apoi pentru 9 martie.

În acest dosar sunt acuzați Fănica Anghel (soţia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial), copiii acesteia – Izaura Constantin (fostă Anghel), Florin Anghel şi Grinică Ion Anghel, precum şi Marius Constantin, soţul Izaurei.


Citește și: Procesul șantajului lui Mircea Băsescu, mutat la București. Care este motivul acestei solicitări

Procesul de șantaj al lui Mircea Băsescu, se va judeca la Curtea de Apel București. Solicitarea a fost făcută de către inculpații condamnați deja, membri din clanul Bercea Mondial. Motivul ar fi că familia fostului preşedinte are mare influenţă la Constanţa, unde avea loc procesul.


În toamna anului 2015, Tribunalul Constanţa i-a condamnat pe patru dintre cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel la pedepse cu închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Florin Anghel – şapte ani şi opt luni de închisoare, la care instanţa a adăugat şi o pedeapsă mai veche, de cinci ani şi trei luni de detenţie, astfel că acesta are de executat 12 ani şi 11 luni de închisoare.

Potrivit rechizitoriului prin care cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată, în 23 iunie 2014, Mircea Băsescu fusese şantajat în mai multe rânduri, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014.

“La data de 1 noiembrie 2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei persoane, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro”, arată procurorii.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă