15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCum este apărată frontiera de est a României

Cum este apărată frontiera de est a României

Începând cu data de 18 martie, Garda de Coastă în coo­perare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța și Inspectoratele de Jandarmi Județene Constanța și Tulcea acționează în baza unui plan comun pentru combaterea migrației ilegale, infracționalității transfrontaliere, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului. Până în prezent au fost întreprinse 26 de misiuni în comun.

În această perioadă, polițiștii de frontieră, sprijiniți în cadrul acțiunilor de cooperare de jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanța, I.J.J. Constanța și Tulcea, desfășoară în zonele de competență – punctele de trecere a frontierei cu specific rutier din județul Constanța, precum și în zona de frontieră din județele Constanța și Tulcea – misiuni specifice de securizare a frontierei externe, în zona de responsabilitate a Gărzii de Coastă, care au ca scop prevenirea intrării ilegale în România a unor posibile grupuri de migranți, precum și pentru asigurarea ordinii publice și a creșterii gradului de siguranță a cetățeanului.

Atenție la “frontiera albastră“

Garda de Coastă va dispune în continuare toate măsurile aflate în competența instituției pentru asigurarea unui control operativ atât în punctele de trecere a frontierei de stat, cât și la “frontiera verde și albastră“.

Astfel, în situația în care se vor înregistra valori crescute ale traficului prin P.T.F. – uri, conducerea Gărzii de Coastă va dispune măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și de creștere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră. Totodată, militarii din cadrul Jandarmeriei Române vor acorda sprijin polițiștilor de frontieră în funcție de situațiile care apar pe timpul executării misiunilor specifice.

Până în prezent au fost întreprinse 26 de misiuni în comun, urmând ca în perioada următoare acestea să se deruleze în continuare în baza planului de cooperare. 

COOPERARE

Măsuri ferme

Garda de Coastă va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competență, respectiv va continua cooperarea inter-instituțională cu unitățile de jandarmi din județele Constanța și Tulcea, pentru combaterea eficientă a infracționalității transfrontaliere.

 

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă