4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCum a fost la recepția dată de Klaus Iohannis, de Ziua Europei:...

Cum a fost la recepția dată de Klaus Iohannis, de Ziua Europei: Dragnea a aterizat la Cotroceni în mijlocul discursurilor. Băsescu s-a întreținut cu Ion Iliescu, iar Grindeanu, ignorat de restul politicienilor, a monopolizat-o pe subalterna sa, Sevil Shhaideh | GALERIE FOTO

Invitat pentru prima oară la o recepţie a Preşedinţiei României, de către preşedintele Klaus Iohannis, liderul PSD a reuşit să întârzie 35 de minute, apărând în mijlocul discursului preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Până în acest an, Administraţia Prezidenţială îşi făcea un titlu de glorie din faptul că nu invita persoane cu probleme penale la recepţiile de la Palatul Cotroceni. În 2017, la recepţia oferită cu ocazia Zilei Europei această regulă a fost anulată.



„S-a optat pentru o listă extinsă care să satisfacă un principiu: o reprezentare cât mai largă (…) O să vedeţi că va fi foarte multă lume şi vă asigur că această curte a Palatului Cotroceni este suficient de mare pentru a găzdui pe toată lumea”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Cotroceniului, Mădălina Dobrovolschi.

Debutul lui Liviu Dragnea la recepţiile oferite de Klaus Iohannis a fost însă neobişnuit: nu numai că a întârziat, dar a şi traversat mulţimea aflatpe peluza palatului chiar prin culoarul din faţa lui Juncker. Astfel, în timp ce preşedintele Comisie Europene vorbea, Liviu Dragnea stătea cu spatele şi dădea mâna cu alţi invitaţi. Exact acelaşi comportament l-a avut şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a sosit la recepţie odată cu aliatul său pesedist, spre şocul consilierei prezidenţiale Delia Dinu, care se ocupă de protocol.

După cele două discursuri – a preşedintelui Iohannis şi a lui Juncker – şeful statului a dat mâna şi a ciocnit o cupă de şampanie cu Dragnea şi Tăriceanu. În schimb, soţia sa, Carmen Iohannis, a schimbat brusc direcţia şi s-a îndreptat spre un grup de elevi pe care părea că îi ştie.

În rest, recepţia oferită de şeful statului a fost lipsită de evenimente deosebite şi a oferit mai degrabă prilejul unor socializări relativ neobişnuite: Traian Băsescu s-a întreţinut cu Ion Iliescu, deputatul PMP Corneliu Bichineţ a discutat cu viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, iar Dacian Cioloş a fost nevoit să îl asculte pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. Pe aceeaşi peluză cu Dragnea, s-a aflat şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Premierul Grindeanu a sosit la timp şi, întrucât nimeni nu părea că doreşte să stea de vorbă cu el, a abordat-o pe subalterna sa de la Ministerul Dezvoltării, Sevil Shaidehh, care a fost obligată să-l asculte până când au început discursurile oficiale.



Şampanie pentru „pungaşi”

Mai mulţi politicieni au anunţat public că nu vor onora invitaţia la Cotroceni, la Ziua Europei. Europarlamentarul Cristian Preda a spus că nu vrea să ciocnească şampanie cu pungaşii. Fostul premier Victor Ponta a declarat, ironic, că este „timid” şi nu vrea să deranjeze.  

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă