13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCSAT a aprobat, strategia de comunicare in caz de criza terorista.

CSAT a aprobat, strategia de comunicare in caz de criza terorista.

CSAT a aprobat, marti, strategia de comunicare, elaborata de SRI, pentru prevenirea si limitarea efectelor unei situatii de risc terorist sau criza terorista.
Potrivit unui comunicat al Presedintiei, strategia a fost intocmita de SRI, "avand in vedere expertiza acestui serviciu in prevenirea si combaterea terorismului". "Documentul stabileste liniile generale ale informarii publice, pregatirii populatiei pentru un eventual atac terorist, preluand expertiza unor state care s-au confruntat cu fenomenul terorist", se arata in comunicat.
Presedintia mentioneaza ca in sedinta CSAT s-a stabilit trimiterea de catre SRI a acestui document cadru catre institutiile componente ale Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului, in vederea elaborarii de acestea, in 60 de zile, a unui plan propriu de comunicare publica pentru situatii de risc sau criza terorista.
Pe de alta parte, CSAT a stabilit, in perspectiva summit-ului NATO de la Bucuresti, din aprilie 2008, "intensificarea colaborarii cu serviciile de informatii partenere".
Potrivit comunicatului Presedintiei, membrii Consiliului au abordat subiectul desfasurarii la Bucuresti, in perioada 2 – 4 aprilie 2008, a summit-ului NATO, subliniindu-se necesitatea cooperarii in cadrul Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului. "CSAT a stabilit intensificarea colaborarii cu serviciile de informatii partenere, avandu-se in vedere tendintele terorismului la nivel international", se arata in comunicat.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă