Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

31.07.2012 - 17:31

Crin Antonescu: "Nu am afirmat că nu mai DEMISIONEZ"

Crin Antonescu a precizat că declaraţiile sale de la de miercuri nu trebuie interpretate ca un anunţ că nu va mai demisiona dacă Traian Băsescu revine la Cotroceni, menţionând că va respecta ce a spus în Parlament, la suspendare, potrivit realitatea.net.

URMĂREŞTE LIVE TEXT LA ORA 19.00 aici: Crin Antonescu: Ameninţările lui Băsescu nu mă impresionează, mă DEZGUSTĂ

"Ştiu că suntem cu toţii obosiţi şi pe finalul unei campanii şi al unui sezon politic încărcat. Dar vă rog respectuos să constataţi că nu am afirmat nici aseară, nici altă dată, că nu mai demisionez. Am făcut câteva comentarii în legătură cu ceea ce mi se pare profund incorect în atitudinea faţă de referendum a lui Traian Băsescu şi a PDL. Şi am spus că nu am nici un fel de obligaţie, ceea ce nu înseamnă însă că nu mai demisionez sau că sunt un politician ca atâţia alţii, care nu-şi respectă cuvântul. Ce am spus în Parlamentul României rămâne valabil şi nu a fost cu nimic contrazis de schimbul de replici cu un jurnalist în cadrul unei emisiuni de aseară. Nu am afirmat nici aseară, nici altă dată că nu mai demisionez. Deci dacă asta este grija principală a dvs, să ştiţi că voi face ceea ce am spus că voi face", a declarat recent Crin Antonescu.

CRIN ANTONESCU: "Îmi menţin declaraţiile cu privire la demisie"

"Bineînţeles că menţin ce am spus în Parlamentul României pentru că în 20 de ani niciodată nu am încălcat ceea ce am spus în Parlamentul României sau în altă parte", a adăugat el.

Crin Antonescu a declarat pe 6 iulie că drumurile sale şi ale lui Traian Băsescu se despart, adăugând că, dacă preşedintele nu va fi demis prin referendum, atunci se va retrage definitiv din viaţa politică. "Drumurile mele şi ale dvs, domnule preşedinte Băsescu, oriunde v-aţi afla, se cam despart. Veţi fi sau nu suspendat astăzi, veţi fi sau nu demis de verdictul poporului român, ne cam despărţim. Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică. Dacă veţi fi demis la referendum nu ştiu ce vă veţi face", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a explicat, miercuri seară, referindu-se la retragerea sa din politică dacă Traian Băsescu se întorce la Cotroceni, că după anunţarea boicotării referendumului, el nu mai este "legat de niciun angajament", având în vedere că nu se mai poate vorbi de o "competiţie". "Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament, de niciun rămăşag", a arătat Antonescu la Antena 3. Totuşi, el a spus că nu ştie dacă va mai putea face politică în cazul unui rezultat netranşant la referendum. "Există însă o altă problemă şi chiar nu pot să răspund acum. Eu nu ştiu dacă, Doamne fereşte, vom avea situaţia cu 7, 8 ,9 milioane, la limită, de oameni care vin şi spun ceva, cu votul lor, cu conştiinţa lor, cu dreptul lor şi cineva în ignorarea completă a acestei situaţii revine totuşi la Cotroceni, eu nu ştiu pur şi simplu dacă mai pot să mai fac politică în continuare faţă de această situaţie. Nu ştiu, o să vedem. Noi suntem, de fapt, în practică, împinşi către legea pe care au făcut-o pedelişti şi nu s-a mai supărat nimeni din Europa. Aceea absurdă în care ai nevoie de 9 milioane de DA-uri. Acum însă eu tot ce pot să vă spun mulţimindu-vă pentru această preocupare să nu ajungem într-o asemenea situaţie pentru că atunci nu mai e o problemă dacă rămâne Antonescu sau Băsescu în politică. Va fi o situaţie absolut cumplită cu care România nu s-a mai confruntat şi asta ne mai lipsea", a conchis Antonescu.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Topics

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine