20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialContrabandiștii se pregătesc de Crăciun. Jucării de 2,8 milioane lei confiscate în...

Contrabandiștii se pregătesc de Crăciun. Jucării de 2,8 milioane lei confiscate în Portul Constanța

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă crește și numărul contrabandiștilor care încearcă să introducă ilegal în țară jucării. Cel mai recent caz a fost anunțat astăzi, de către Garda de Coastă. În data de 25 octombrie, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean chinez, în vârstă de 29 de ani, cu reşedinţa în municipiul Bucureşti.

”În urma controlului au fost descoperite 13.806 jucării (maşinuţe, figurine animale, păpuşi), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 2.520.780 lei dacă ar fi originale. Totodată au fost identificate 25.488 jucării (pachete cărţi de joc şi figurine animale), în valoare totală de 362.592 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Jucăriile, atât cele susceptibile a fi contrafăcute, cât şi cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, respectiv „folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală.”

Pe lângă jucării, contrabanda cu țigări rămâne constantă. Metodele se adaptează însă. Acum se folosesc avioanele. Ieri, de exemplu, în jurul orei 15.10, în punctul de trecere a frontierei Aeroport Mihail Kogălniceanu s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursa din direcţia Istanbul, un cetăţean vietnamez P.N., în vârstă de 46 de ani. După controlul documentelor de călătorie, cel în cauză şi-a ridicat bagajul de cală şi a declarat autorităţilor vamale că nu deţine bunuri interzise deţinerii şi transportului. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul aeroportului au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor bărbatului, ocazie cu care au descoperit, în două cutii de carton voluminoase, 20.000 de ţigarete cu timbru de Vietnam, marca Thang Long. Ţigările, în valoare de 10.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, care vor continua cercetările în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă