10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Protest al studenţilor nigerieni la Constanţa

VIDEO: Protest al studenţilor nigerieni la Constanţa

Aproape 300 de studenţi nigerieni din cadrul Universităţii Maritime din Constanţa au organizat, ieri, o acţiune de protest. Aceştia au ieșit cu bagajele în fața hotelului în care sunt cazați, în Mamaia, pentru că nu sunt nemulțumiți de hotel. Au spus că distanța față de oraș este prea mare.

Studenții au scris pe hârtii mesaje pe care scria ”Nu suntem sclav”, au cântat, în semn de protest, și  au afirmat că vor să plece din acest hotel (unitatea aparține unei societăți comerciale în care sunt acționari Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky).

Prorectorul UMC, Cornel Panait, a explicat că protestele lor sunt cauzate de finanţatorul nigerian – Nimasa,  care nu le-ar fi virat banii. „Agenţia Guvernamentală Nimasa a întârziat două luni cu plata. Bugetul Nimasa va fi votat astăzi“, a explicat Delia Dinescu, reprezentanta biroului de Relații Internaționale al UMC. Studenţii au spus că vor ca banii să le fie alocați direct, ca să decidă singuri unde să se cazeze.    

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă