19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialConstanța: Directorul Aeroportului Kogălniceanu, acuzat că a condus în stare de ebrietate...

Constanța: Directorul Aeroportului Kogălniceanu, acuzat că a condus în stare de ebrietate mașina de serviciu

Președintele filialei județene Constanța a Partidului Mișcarea Populară (PMP), Claudiu-Iorga Palaz, a transmis joi un comunicat de presă în care solicită demiterea directorului general al Aeroportului Internațional 'Mihail Kogălniceanu', Bogdan Ionuț Artagea, după ce pe un site de socializare au fost postate mai multe filmări cu autoturismul de protocol al aeroportului condus haotic pe un drum național, în apropierea pistei, informează Agerpres.

"Având în având în vedere filmările apărute în spațiul virtual, realizate de către numitul Daniel Suru, angajat al Forțelor Speciale ale Poliției Române (conform profilului rețelei de socializare — Facebook), cer public ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, demiterea directorului Aeroportului 'Mihail Kogălniceanu',

Bogdan Ionuț Artagea, având în vedere faptul că din filmările menționate, acesta a circulat în stare avansată de ebrietate. Este incredibil cum un șef al unui obiectiv de o importanță națională să meargă beat pe drumurile publice, punând în pericol viețile cetățenilor, mai ales ținând seama de faptul că Aeroportul Mihail Kogălniceanu este un obiectiv strategic.

Totodată, solicităm ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan, să dispună o anchetă în privința verificării faptelor care reies din filmările apărute în spațiul virtual", se arată în comunicatul semnat de liderul județean al PMP.

Comisarul șef Constantin Dancu, împuternicit la comanda Inspectoratului Poliției Județului (IPJ) Constanța, a declarat că a fost inițiată o lucrare de cercetare în speța reclamată de politicianul constănțean, cazul fiind repartizat pentru documentare și investigare Serviciului Poliției Rutiere.

"Noi am fost sesizați ieri (miercuri 11 octombrie n.r) în jurul ori 13.00 — 13.30, prin 112 în legătură cu un autoturism condus haotic pe un drum național, în apropierea Aeroportului Internațional 'Mihail Kogălniceanu'. Am alertat cel mai apropiat echipaj dar nu am reușit interceptarea pe traseu așa că mașina noastră a ajuns la aeroport când vehiculul respectiv era deja în parcare. Se fac cercetări, se audiază martori și vom vedea despre ce este vorba", a declarat șeful IPJ.

La rândul său, cel învinuit, Bogdan Artagea, directorul general al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, a declarat că, într-adevăr, autovehiculul din imaginile postate pe siteul de socializare este o mașină de protocol pe care o conducea chiar el, când a fost filmat, explicând însă că nu consumase alcool și că a dezechilibrat volanul pentru că încerca să răspundă unui apel telefonic.

"Eu nu neg că mă aflam la volanul mașinii și nu neg nici veridicitatea imaginilor. Problema este că eu nu beau alcool deloc pentru că sufăr și mă tratez de diabet. Mașina este în parcare, de ieri, nu a fost dusă la spălătorie, oricine poate să vină și să preleveze probe.

În imaginile surprinse se poate observa că am condus cam imprudent, dar realitatea este că am fost filmat când încercam să răspund unui apel telefonic fără să am montată casca hands-free, după ce ieșisem de la aeroport.

Nu am găsit casca, am dezechilibrat volanul și am ieșit puțin de pe asfalt, cu roțile de pe dreapta. Nu am periclitat integritatea nimănui. În rest, nu știu ce să comentez. Eu nu consider că trebuie să demisionez pentru aceste imagini postate. Să cerceteze poliția !", a declarat Bogdan Artagea.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă