Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 începe redactarea raportului final

de Mihai Diac , 05 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 22:51, 05 septembrie 2017
Foto: Arhivă

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din anul 2009 se reuneşte, miercuri, pentru a redacta raportul final, informează Mediafax.

Raportul va fi înaintat Plenului şi va conţine concluziile audierilor, precum şi propunerile de modificare a legislaţiei actuale în sensul întăririi atribuţiilor comisiilor parlamentare de anchetă.

Redactarea raportului va fi făcută în şedinţă secretă, lucrările nemaifiind transmise online.

Comisia a fost înfiinţată după ce PSD şi ALDE au cerut anchetă parlamentară pentru clarificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009, dar şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor şi persoane aflate în anturajul lui Traian Băsescu.

Andronic a publicat un articol în care susţinea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general al României.

Comentarii

  • Mihai

    06 septembrie 2017 22:20

    Sa admitem ca Boc si Basescu au furat alegerile din 2009.Adica sa admitem ce a spus Ponta AU FURAT MAI MULT DECAT NOI. Oricum cei care au fost prezenti in seara aceea de pomina la OPREA inseamna ca STIAU rezultatele din exitpoll si sunt vinovati ca s-au aliniat la comanda OPREA sa reconstituie noua CONFIGURATUIE de supravietuire pentru un nou mandat la care NU SE ASTEPTAURăspundSa admitem ca Boc si Basescu au furat alegerile din 2009.Adica sa admitem ce a spus Ponta AU FURAT MAI MULT DECAT NOI. Oricum cei care au fost prezenti in seara aceea de pomina la OPREA inseamna ca STIAU rezultatele din exitpoll si sunt vinovati ca s-au aliniat la comanda OPREA sa reconstituie noua CONFIGURATUIE de supravietuire pentru un nou mandat la care NU SE ASTEPTAURăspund

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design