13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCombaterea evaziunii fiscale cu Armata: Garda Financiară îi dă replica lui Voiculescu...

Combaterea evaziunii fiscale cu Armata: Garda Financiară îi dă replica lui Voiculescu şi cere ajutor de la Guvern

Comisarii Gărzii Financiare au comentat propunerea preşedintelui de onoare al PC, Dan Voiculescu, referitor la implicarea Armatei în combaterea evaziunii fiscale şi atrag atenţia că o prezentare eronată a activităţii acestei instituţii ar putea avea un efect demobilizator la nivelul personalului instituţiei.

“Urmare a dezbaterilor publice negative la adresa Gărzii Financiare, ca principală instituţie de combatere a evaziunii fiscale, comunicăm următoarele:

Garda Financiară, ca orice alta instituţie din administraţia publică, pentru a fi eficientă şi pentru a răspunde prompt intereselor publice, are nevoie de:
1. cadru legislativ care să răspundă nevoilor reale de combatere a evaziunii fiscale;
2. logistică şi dotare instituţională;
3. personal dimensionat la amploarea fenomenului ce trebuie combătut (…)

Considerăm că eforturile oricărui funcţionar public din România, chiar şi atunci când acesta este comisar al Gărzii Financiare, trebuie recunoscute şi apreciate de opinia publică, o prezentare eronată a activităţii acestei instituţii având un efect de demobilizare la nivelul personalului“, se arată într-un comunicat al Gărzii Financiare remis, joi, România liberă.

Citeşte şi Ponta: Ideea militarilor la Finanţe nu a fost a lui Voiculescu. Dacă a promovat-o, şi-a luat-o Ponta: Ideea militarilor la Finanţe nu a fost a lui Voiculescu. Dacă a promovat-o, şi-a luat-o

“Criza economică care amplifică practicile evazioniste a determinat Guvernele anterioare să reducă, contrar aşteptărilor, cheltuielile de finanţare instituţională, afectând atât logistica, cât şi numărul de personal (aproape la 50% faţă de necesar).

Cu toate acestea, anul 2012, comparativ cu 2011, în condiţiile în care 450 de comisari din totalul de 852 şi-au desfăşurat activitatea în punctele de frontieră (unde au fost monitorizate 492.000 de mijloace de transport marfă – urmare a deciziei de urmărire a produselor cu risc fiscal), activitatea de combatere a evaziunii fiscale a crescut cu 44% atunci când vorbim de confiscări, cu 36% atunci când vorbim de constatarea prejudiciilor şi cu 29 % atunci când vorbim de instituirea de măsuri asiguratorii”, se mai arată în comunicatul citat.

Citeşte şi Blaga: Ideea lui Voiculescu privind trecerea unor angajaţi MApN la Fisc este ţicnită

Nu în ultimul rând, comisarii Gărzii Financiare cer Guvernului României să întărească instituţia astfel încât rezultatele activităţii instituţionale să răspundă nevoilor societăţii româneşti: “Conştientizând importanţa activităţii noastre şi efectele negative ale fenomenului de evaziune fiscală în buna funcţionare a statului de drept, solicităm o abordare serioasă a Guvernului în întărirea acestei instituţii, astfel încât rezultatele activităţii instituţionale să răspundă nevoilor societăţii româneşti”.

Citeşte VIDEO. Voiculescu: USL a discutat ideea detaşării de personal militar la Finanţe, pentru combaterea evaziunii

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat luni, că în şedinţa USL la care a participat s-a discutat ideea detaşării de personal militar la Ministerul de Finanţe pentru implicarea în combaterea evaziunii fiscale, el invocând numărul insuficient de oameni care să controleze evazioniştii.

“Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună, la ora actuală la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe, pentru a putea să punem cât decât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii”, a susţinut Voiculescu.

“Oamenii din Armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti”, a mai spus Voiculescu.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă