Scandal în Jandarmeria Română. Un comandant a fost arestat pentru 30 de zile, acuzat de cămătărie și șantaj. În biroul colonelului, procurorii au găsit 250.000 de lei

de Iulia Iancu , Mihai Diac , 04 august 2017 - stire actualizata la ora 21:51, 04 august 2017
Foto: Jandarmeria Română

UPDATE 21,40: Surse apropiate anchetei au precizat, pentru România Liberă, că împotriva colonelului Corcodel existau suspiciuni și reclamații mult înainte să fie anunțată public ancheta DIICOT. 

Reclamațiile au fost însă ignorate, pe baza faptului că unii dintre autorii lor s-au temut să facă prea multe "valuri".

"Faceți controale la UM 0260 București, multa corupție zace acolo cu șeful bazei Corcodel, sesizați-vă!", era una dintre aceste reclamații.


UPDATE 20,45: Curtea de Apel București a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului Bazei de Administrare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, colonelul Marian Corcodel, acuzat de cămătărie, informează Agerpres.

Decizia nu este definitivă însă este executorie, astfel că Marian Corcodel va fi dus în arestul Poliției Capitalei.


Șeful bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, a fost reținut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) sub acuzaţia de cămătărie şi şantaj, el urmând să fie prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, la percheziţiile care au avut loc, joi, la sediul Jandarmeriei Române, în biroul comandantului au fost găsiţi circa 250.000 de lei cash⁠⁠⁠⁠.

Procurorii DIICOT au făcut, joi dimineaţă, percheziţii care au vizat un grup infracţional specializat în camătă şi delapidare. Acţiunea DIICOT s-a desfăşurat la 12 imobile din Bucureşti şi din Ilfov, şapte dintre acestea fiind sediile unor instituţii publice.

"La data de  03.08.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura  Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. –D.C.C.O. au efectuat un număr de 12 percheziţii imobiliare (din care 7 la sediile unor instituţii publice) pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, delapidare şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet", anunţa instituţia.

Conform DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, au constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat,  diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile.

De asemenea, membrii grupului sunt acuzaţi că şi-au însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând unităţii din cadrul căreia făceau parte.

Comentarii

 • Wulan Sari

  05 august 2017 12:47
 • eu

  05 august 2017 9:49

  Daca este acelas Corcodel, care in anii '90 lucra la UM 575 de la Magurele, nu este nici o surpriza...... P.S Individul este din Teleorman...........

  raspunde comentariului
  • dusu

   05 august 2017 10:44

   marele si mult iubitul conducator al rominilor a impartit patria rominilor de asa maniera incit sa serveasca intereselor de formare si iedificare a societatii rominilor impartirea pe bucati numite judete ii si ea parte din strategia de stat unitar national. sa tot folosesti Teleorman mi se pare neadecvat in acea parte traiesc olteni cei mai patrioti romini si nu doar in judetul Teleorman

   raspunde comentariului
 • Ghita

  05 august 2017 8:22

  La sefia jandarmeriei unul implicat in crima organizata. Asta nu afecteaza "prestigiul" institutiei. Nici faptul ca incalca legea, impotriva protestatatilor "nepretinosi" cu puterea.

  raspunde comentariului
 • Doru

  05 august 2017 3:50

  Asta arata ca capra mea care o chem UDMR sau o alint ...Hunica sau Jermanica

  raspunde comentariului
 • Grigore

  05 august 2017 3:32

  Traiasca Partidul Bolsevic Capitalist RomanTraiasca ca asa au votat mirlaniiIn mirlanime sa traiti

  raspunde comentariului
 • dusu

  04 august 2017 12:50

  ia uite ! reactia unui romin raducu zice c o fost prost c o fost prins ! ha ha romini e unici ce i asa de special ca un comandant o furat ? pai in romanica toti comandanti e origini sanatoase , ei sint statul rominilor

  raspunde comentariului
 • elena

  04 august 2017 10:22

  Bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastreblazar906gmail.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design