Comandantul Armatei SUA în Europa: “România cred că va atinge 2% din PIB pentru Apărare anul acesta”

de Razvan Pritulescu , 15 iulie 2017 - stire actualizata la ora 16:09, 15 iulie 2017
General locotenentul Ben Hodges, comandantul Armatei SUA în Europa

General locotenentul Ben Hodges s-a declarat convins că România va reuși să cheltuiască cei 2% din PIB alocați pentru Armată în acest an, precizând că țara noastră face eforturi să modernizeze echipamentele, relatează Agerpres.

"România cred că va atinge 2% din PIB pentru Apărare anul acesta cu șapte ani înainte de termenul limită. Ceea ce este important nu sunt doar banii, ci și leadershipul, continuarea antrenamentelor și a modernizării. România face eforturi să modernizeze echipamentele", a spus Hodges, la finalul exercițiului Saber Guardian 2017 care s-a desfășurat la Cincu.

El a precizat că SUA sunt angajate să contribuie la securitate în zona Mării Negre.

"Este o demonstrație a României că e un aliat de încredere. (...) Este vorba de oameni de calitate. Astăzi a fost o altă demonstrație de ce România este un aliat important în NATO. Nimeni nu ar trebui să se întrebe dacă SUA sunt implicate în stabilitatea și securitatea Europei. Ați văzut dovada astăzi. Când SUA sunt serioase în legătură cu ceva venim cu bani, soldați americani", a arătat Hodges. 

Acesta a susținut că exercițiul Saber Guardian nu va duce la escaladarea tensiunilor cu Rusia. "Descurajarea înseamnă capabilități, să te asiguri că orice potențială amenințare știe că suntem pregătiți să facem ceea ce este necesar, dar este și despre a lăsa ușa deschisă. Vrem ca Federația Rusă să fie un membru responsabil al comunității globale. Vrem ca Rusia să revină în comunitatea globală. (...) Ușa este deschisă, dar cea mai bună șansă ca ei să revină la acea ușă este ca Alianța să rămână puternică, pentru că Rusia respectă puterea", a menționat comandantul Armatei SUA în Europa.

Comentarii

 • Mihaela

  16 iulie 2017 19:29

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Naivi

  15 iulie 2017 21:00

  Doi la suta pe hartie - marca PSD .

  raspunde comentariului
 • Ion

  15 iulie 2017 19:18

  Multumim frumos, pana la urma o sa ajungem al 51-lea stat USA.

  raspunde comentariului
  • tete

   15 iulie 2017 22:22

   Al 51-lea stat al SUA ? Vise taica! Porto Rico se chinuie de ani buni si este aproape de SUA ! Oricum, sa zicem mersi ca n-am ajuns gubernie - chiar daca unii iresponsabili si ticalosi isi doresc asta.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design