11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialColonelul Corcodel, cămătarul din Jandarmerie, obținuse zeci de apartamente și sute de...

Colonelul Corcodel, cămătarul din Jandarmerie, obținuse zeci de apartamente și sute de hectare de teren

Colonelul Marian Corcodel, șeful rețelei de cămătărie din Jandarmerie, acumulase din împrumuturi ilegale zeci de apartamente și sute de hectare de teren, informează Digi 24.

Potrivit anchetatorilor care se ocupă de caz, fostul comandant al bazei logistice a Jandarmeriei folosea drept intermediari un instrumentist din fanfara Jandarmeriei și un șofer.

Apartamentele, terenurile și un mare număr de mașini au fost obținute de Corcodel sub forma garanțiilor pentru împrumuturile oferite și nerestituite de beneficiari.


Surse apropiate anchetei au precizat, pentru România Liberă, că împotriva colonelului Corcodel existau suspiciuni și reclamații mult înainte să fie anunțată public ancheta DIICOT. 
Reclamațiile au fost însă ignorate, pe baza faptului că unii dintre autorii lor s-au temut să facă prea multe "valuri".
"Faceți controale la UM 0260 București, multa corupție zace acolo cu șeful bazei Corcodel, sesizați-vă!", era una dintre aceste reclamații.

Șeful bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, a fost reținut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) sub acuzaţia de cămătărie şi şantaj.

Conform DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, au constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat,  diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile.


Curtea de Apel București a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Daniel Preoteasa, ofițer din conducerea Bazei de administrare și deservire a Jandarmeriei Române.

De asemenea, membrii grupului sunt acuzaţi că şi-au însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând unităţii din cadrul căreia făceau parte.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă