13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCod portocaliu de inundație în Banat. Cod portocaliu de ploaie și vijelie...

Cod portocaliu de inundație în Banat. Cod portocaliu de ploaie și vijelie în Transilvania

UPDATE 14,30: Institutul Național de Meteorologie a anunțat, marți, mai multe avertizări tip cod portocaliu, valabile pentru județe din Transilvania.

Avertizările se referă la averse de ploaie, rafale de vânt și grindină. Fenomenele indicate se vor produce în județele Alba, Mureș, Maramureș, Satu Mare, Cluj și Sălaj.


Institutul Național de Hidrologie (INHGA) a anunțat, marți, un cod portocaliu de inundație valabil pentru zona Banatului.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bârzava – bazin superior, Caraș – bazin superior și mijlociu, județul Caraș-Severin. Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare în bazinul superior al râului Caraș", avertizează specialiștii INHGA.

Totodată, până la ora 20, este în vigoare o atenționare Cod galben de inundații, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Timiș — bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniș — bazin superior, Bârzava — bazin superior și mijlociu, și Caraș (județele Timiș și Caraș-Severin).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă