14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCod galben de inundații în 12 bazine hidrografice, în următoarele ore

Cod galben de inundații în 12 bazine hidrografice, în următoarele ore

 Un cod galben de inundații va fi în vigoare, în următoarele ore, în 12 bazine hidrografice, informează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, până la ora 22. 00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe afluenții Prahovei aferenți sectorului aval S.H. Prahova și Sărata (afluent al râului Ialomița), de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ialomița.

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice Leaotul și Viișoara, dar și în bazinele superioare ale râurilor Cricovul Sărat și Sărata.

De asemenea, până la miezul nopții, sunt anunțate depășiri ale Cotelor de atenție pe afluenții mici ai Siretului și Prutului (județul Galați), pe afluenții mici ai Oltului amonte S.H. Hoghiz (județele Harghita, Covasna și Brașov) și pe râurile mici din sudul județului Constanța.

În plus, specialiștii INHGA atrag atenția că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare atât în bazinul superior al râului Geru (județul Galați), cât și bazinele hidrografice ale râurilor Valea Baciului și Urluia — bazin mijlociu și inferior (județul Constanța).

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă