8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCoaliția Națională pentru Modernizarea României felicită Ministerul Dezvoltării pentru simplificarea măsurilor pentru...

Coaliția Națională pentru Modernizarea României felicită Ministerul Dezvoltării pentru simplificarea măsurilor pentru beneficiarii de fonduri europene

O ordonanță de urgență prin care se înlocuiește și simplifică semnificativ procedura de acordare a prefinanțărilor din fonduri europene nerambursabile a fost aprobată în ședința de vineri a Guvernului. În acest context, Coaliția Națională pentru Modernizarea României  (CNMR) a felicitat Ministerul Dezvoltării pentru acreditarea tuturor autorităților de management, scrie Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

„CNMR constituită din peste 60% dintre beneficiarii de fonduri europene, salută și felicită MDRAPFE pentru acreditarea tuturor autorităților de management. CNMR a reprezentat un actor activ în procesul de asistare pentru încheierea procedurilor de acreditare dar și pentru îndeplinirea condiționalităților ex ante! De asemenea, parteneriatul încheiat între MDRAPFE  și CNMR cu scopul simplificării și creșterii absorbției fondurilor structurale începe să producă rezultate”, scrie sursa citată.

Astfel, beneficiarii și partenerii privați – ONG-uri, universități, sindicate, patronate – vor beneficia de prefinanțare în tranșe succesive de 10% fără a depăși la final valoarea totală a proiectului.

„Aceasta măsură reprezintă un element cheie în procesul de contractare și implementare a proiectelor având în vedere lipsa aproape totală de resurse financiare pentru susținerea din resurse proprii a proiectelor sau a existenței mecanismelor de creditare. Aceasta a reprezentat și una din problemele principale în exercițiul financiar 2007 – 2013. De asemenea, instituțiile publice ale administrației publice locale dar și centrale vor putea primi prefinanțare, o altă măsură importantă deoarece bugetul autorităților publice acoperă cu greu cheltuielile curente și descuraja aplicarea pentru fonduri europene”, mai precizează sursa citată.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă