CNMR salută decizia deputaților de a respinge proiectul de lege al UDMR privind folosirea limbii minorităților

de Mihai Diac , 04 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 18:17, 04 octombrie 2017
Alexandru Cumpănașu

Coaliția Națională pentru Modernizarea României salută decizia celor 256 de deputați care au respins prin vot proiectul de lege al UDMR privind limba minorităților.

Proiectul viza reducerea de la 20 la 10 la sută a procentului minim al populației care ar permite folosirea limbii minorităților în administrața locală.

"UDMR trebuie să înţeleagă că România îşi asumă angajamentele luate faţă de minorităţile naţionale prin litera legii şi că atunci când se sfidează raţiunea, rămâne singură, drept urmare UDMR ar trebui să îşi concentreze energia pe cazuri cu adevărat importante, demne de poziţia pe care au primit-o de la statul român de a fi ascultată la cel mai înalt nivel. Întocmai faptul că UDMR a ajuns în poziţia exprimată mai sus, demonstrează posibilitatea minorităţilor naţionale de a se face auzite. Cu toate acestea, filtrul raţiunii, logicii şi bunului simţ, depistează abuzurile mascate şi interpretările eronate ale Constituţiei şi convenţiilor internaţionale care garantează aceste drepturi", precizează un comunicat semnat de președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Comentarii

 • kermit

  08 octombrie 2017 4:32

  Sper ca aceasta respingere a acestui proiect nu inseamna reintroducerea lui in Parlament pe usa din dos cu un prag de 15 la suta printr-o manarie pusa la cale de Dragnea, Tariceanu si Kelemen Honor. Adica uite nu sunt zece procente dar sunt 15. Este clar ca lumina zilei ca rostul acestor praguri aberante este de a acredita ideea ca maghiara este limba oficiala in Romania. Cand o tara are doua limbi oficiale ce concluzii se pot trage ... Va las pe DVs. sa ghiciti ... Natura pradatorului ungur este neschimbata de secole ... in aceasta stare de fapt si genetica joaca un rol important. Aceeasi viclenie criptata in genele unei natiuni isterice care nu se poate debarasa de mitul Ungariei Mari Imperiale Si ... Romania are problemele ei istorice nerezolvate dar noi nu revendicam teritoriile altora . Spre exemplu daca Basarabia va decide la un moment dat revenirea in granitele Statului Roman de unde a fost rupta cu de-a sila in urma trocului ruso- turc de la 1812 aceasta se va intampla prin vointa comunitatii romanesti majoritare din aceasta provincie istorica romaneasca si nu prin tot felul de uneltiri josnice.

  raspunde comentariului
  • valeanu

   08 octombrie 2017 22:36

   Sper ca unirea Romaniei cu Rep. Moldova se va realiza democratic si nu prin joc politic cum a fost cucerirea Transilvaniei, mai tarziu si Banatul. Trebuie decis prin vot democratic din ambele tari!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design