CNMR: Biserica Ortodoxă Română a îngenuncheat în fața UDMR, al cărei președinte, Kelemen Hunor, jignește poporul român

de Mihai Diac , 10 august 2017 - stire actualizata la ora 13:40, 10 august 2017
Alexandru Cumpănașu

Coaliția națională pentru Modernizarea României consideră că Biserica Ortodoxă Română "a îngenuncheat în fața liderilor UDMR", refuzând să ia atitudine după ce Kelemen Hunor a jignit poporul și însemnele naționale ale României.

"CNMR transmite conducerii BOR să nu uite o secundă jertfa și contribuția bisericii la realizarea unirii românilor la 1 Decembrie 1918. De asemenea, solicităm explicații imediate asupra lipsei de reacție din partea BOR față de poziționarea antinațională și antiromânească a lui Kelemen Hunor, când ar trebui să fie prima voce care să reacționeze", precizează un comunicat transmis, joi, de președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat recent un interviu cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság, în care a vorbit despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Hunor a spus că reprezentanții UDMR și maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului și se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naționaliste.

 

CNMR subliniază că "ultima personalitate care a avut curajul, forța și puterea de a se opune unei structuri de șantaj și presiune pe criterii etnice a fost preotul Vasile Antonie Tămaș", care i-a transmis un mesaj lui Kelemen Hunor.

Dar în mod suspect, după nici 24 de ore, contul de facebook al preotului Tămaș a dispărut cu tot cu mesajul inițial, "iar ulterior apare un mesaj halucinant preluat parcă din perioada de început a comunismului în România. Mesajul subliniază clar că a exprimat păreri personale și că își retrage mesajul anterior la adresa Președintelui UDMR", precizează comunicatul CNMR.

Comentarii

  • Pana Ma.

    10 august 2017 14:57

    Domnule,BOR nu poate sa ia atitudine pt ca ea e la inalta atitudine.Ea inalta chiar cand coboara.Pe Hunor il trag dracii prea jos sa mai poata cobori BOR ,vreodata.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design