CNCD s-a autosesizat în cazul unui liceu din Timișoara care a impus o serie de criterii pentru admiterea elevilor în clasa pregătitoare

de Roxana Petre , 07 martie 2016 - stire actualizata la ora 12:15, 07 martie 2016
CNCD s-a autosesizat în cazul unui liceu din Timișoara care a impus o serie de criterii pentru admiterea elevilor în clasa pregătitoare

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul liceului Carmen Sylva din Timișoara, după ce presa a relatat că elevii ar fi admiși pe baza unor criterii de departajare legate de istoricul părinților sau bunicilor cu unitatea de învățământ, informează Euractiv.

Potrivit sursei citate, familia copiilor înscriși în clasa pregătitoare trebuie să facă dovada că unul dintre părinți sau bunici este sau a fost cadru didactic, că lucrează la Liceul Pedagogic, că viitorul elev are fraţi care sunt înscrişi în Liceul Pedagogic sau că bunicii sau părinţii au absolvit cel puţin ciclul gimnazial al Liceului Pedagogic.

Deși criteriile pot fi considerate discriminatorii de unii părinți, Inspectoratul Jdețean Timiș a permis liceului să impună relgulile din cauza numărului mare de cereri de înscriere în clasa pregătitoare în unitatea de învățământ.

Pe de altă parte, CNCD afirmă că respectvele criterii „condiționează accesul copiilor la clasa pregătitoare pe criterii de apartenență la o categorie socială”. Aceste criterii încalcă O.G. 137/2000 republicată, mai precis art. 2, alin. 1 și art. 11 alin. 1, a spus un membru CNCD, Petre Florin Manole.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design