16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCNCD a decis: Dan Tăpălagă nu a discriminat când a scris despre...

CNCD a decis: Dan Tăpălagă nu a discriminat când a scris despre mitingul Antenei 3. Kamikaze, sancționată cu avertisment

Articolul scris de jurnalistul Hotnews Dan Tăpălagă privind evacuarea și protestul organizat de televiziunea Antena 3 nu reprezintă o faptă de discriminare, a decis, miercuri, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Pe de altă parte, cotidianul Kamikaze a fost atenționat cu avertisment, pentru două texte pe aceeași temă. Plângerile au fost depuse de către Antena 3. 

Consiliul Director al CNCD a decis că articolul ”Mulțumim, Antena 3”, scris de Tăpălagă în 19 februarie, ” nu constituie fapta de discriminare, nu incalca dreptul la demnitate al persoanelor in cauza si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare”. 

Jurnalistul Dan Tăpălagă a scris despre mitingul organizat de Antena 3, după ce televiziunile din trustul Intact au fost notificate că sediul va fi confiscat de ANAF, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. 

”(…) Asta ar fi partea trista a povestii. N-a ras nimeni de publicul vostru, demn de mila si compasiune. Dar am cedat, recunosc, in fata unui irezistibil comic de situatie. Cum sa le cantati bietilor pensionari "sus in aer", astia nu prea au cum sa se zbenguiasca, abia ies din iarna intepeniti de frig si foame. Ca orice tragi-comedie, ati vazut si voi, s-a incheiat cu happy-end. Cum ati incheiat balciul de vineri seara, ANAF a si anuntat ca scoate la licitatie cladirile. Au lesinat de frica institutiile statului, va dati seama. Ne-a placut mult, cum spuneam, ineditul protestului cu rugaciune colectiva pentru eliberarea de catuse. Am notat in calendar ziua de 19 februarie, cand enoriasii Antenei 3 s-au inchinat la moastele sfantului Voiculescu Puscariasul care putrezeste la Rahova.”, a scris Dan Tăpălagă.

Pe de altă parte, publicația Kamikaze a fost sancționată cu avertisment și sfătuită să evite folosirea unui astfel de limbaj pe viitor, pentru articolele “Cei 1000 de psihopati care au fost la protestul Antenei 3 nu reprezinta batranii din Romania!” si “Live de la basina Antenei 3: 10 lucruri de la cel mai penibil protest din istoria Romaniei”. 

Astfel, CNCD a constatat că ”opiniile exprimate constituie discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor varstnice si al celor cu afectiuni psihice”. 

Vedetele Antenei 3 au organizat un miting, la care au protestat contra evacuării sediului Antenelor, susținând că este afectată libertatea presei. În 15 februarie, Direcția Finanțelor București a notificat Intact că trebuie să își evacueze sediului, ca urmare a  sentinței penale din 2013, rămasă definitivă. 

Știre în curs de actualizare 

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă