5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCNAIR ar putea fi reorganizată

CNAIR ar putea fi reorganizată

Ministrul Transporturilor, Felix Store, este de părere că necesară reorganizarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Oficialul susține că activitatea companiei ar trebui împărțită în două mari entități. Una de administrare și întreținere si una de investiții. Store spune că va face evaluări și la CNAIR pentru a rezolva problema întârzierilor la numeroase lucrări de infrastructură. 

"La CNAIR, trebuie să separăm foarte clar lucrurile. Să lăsăm o entitate care să răspundă de administrare și întreținere (CNAIR — n. r.) și să facem operațional CNIR-ul, respectiv Compania Națională de Investiții Rutiere. Trebuie să separăm categoric, definitiv partea de întreținere, partea de administrare de partea de investiții și lucrăm la această operaționalizare a CNIR. Există CNIR, lucrăm la acest proces de operaționalizare a CNIR din mers, fără să stopăm activitățile. Va prelua din mers problemele de investiții și va deveni operațional cât mai repede'', a dat asigurări ministrul.

Potrivit acestuia, trebuie recuperate multe întârzieri în ceea ce privește proiectele de infrastructură de autostrăzi.

"Am vizitat trei șantiere. Sunt vizite de lucru. Am constatat și lucruri bune și lucruri rele și am luat măsuri pentru respectarea graficelor de lucrări, pentru executarea de calitate a acestor lucrări și pentru luarea de măsuri foarte dure față de cei care nu-și fac treaba bine. Avem în atenție în mod deosebit corelarea corectă, justă a progresului fizic cu cel financiar, astfel încât ce am plătit să fie acoperit în realizări ale proiectului respectiv", a explicat el.

Felix Stroe a atras atenția asupra faptului că multe dintre aceste întârzieri au fost cauzate de birocrație, de chestiuni care țin de legislație.

"Din păcate, multe întârzieri sunt cauzate de lucruri birocratice, unor lucruri care țin de legislație. Sunt lucruri care în mod proactiv, printr-o coordonare a mai multor ministere, ar fi putut fi depășite mult mai repede. Vin de la o discuție foarte lungă, corectă și punctuală cu doamna viceprim ministru și ministru al Mediului, la care au fost prezenți și secretarii de stat ai doamnei ministru, dar și președintele Agenției de Protecție a Mediului. Am stabilit și am instituit două colective de lucru conduse de un secretar de stat. Mâine dimineață, la mine în birou, cele două grupuri de lucru vor fi prezente la ora 9:00 și le vom instrui, le vom stabili foarte clar modul de acțiune, astfel încât să nu mai așteptăm luni, ani obținerea unui aviz. De la început, Ministerul Transporturilor, ca beneficiar, să facă documentația în mod corect și de la început Ministerul Mediului să acționeze foarte rapid pentru emiterea — respectând prevederile legale — a acelor acorduri de mediu fără de care nu se poate obține autorizația de construcție și nu se pot demara lucrări. Motivele birocratice au dus la întârzieri enorme în realizarea unor proiecte", a precizat acesta.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă